Brann vant med to mål mot 3. divisjonslag: – Vi gjør det vi skal

Brann-trener Lars Arne Nilsen fryktet en cupbombe, men spillerne sikret en sliteseier i cupens 2. runde. Nilsen benekter at Brann har et mål om cupfinale.

Brann vant trygt på bortebane. Men skulle Lysekloster hatt straffe tidlig i kampen?

SLITESEIER: Brann slo Lysekloster 2–0 i cupens 2. runde. Se målene.

Hjemmepublikummet hadde et lite håp om at Brann skulle snuble i den samme cupfellen som i fjor, men 3. divisjonsklubben Lysekloster ble noen nummer for små i cupens 2. runde.

– Vi opptrer profesjonelt og gjør ting skikkelig. Lysekloster har et godt lag, men vi har kontroll, sier Brann-trener Lars Arne Nilsen.

To dødballmål

Ingenting skulle tilsi at Lysekloster lå to divisjoner under Brann i store deler av 1. omgang. De blåhvite var farlig frempå, men til tross for flere halvsjanser og en rekke hjørnespark, var det Brann som gikk opp i ledelsen i nabokommunen Os.

Etter 25 minutter fikk Torgeir Børven stå komisk alene foran mål, da forsvaret og keeper Chris Sunde Midtun glippet fullstendig på en dødball.

Brann tok med seg ledelsen i garderoben, og det tok ikke mange minuttene før Sivert Heltne Nilsen doblet ledelsen i andre omgang. En perfekt slått corner fra Fredrik Haugen ble enkelt styrt i mål fra fem meter.

Sivert Heltne Nilsen mot Lysekloster

VRIENT: Målscorer Sivert Heltne Nilsen mener Brann bør være godt fornøyd med seier over Lysekloster. – Det er aldri lett å komme til steder som dette.

Etter 2–0-målet var det ikke stort mer å hente for Lysekloster. Fra nybygget tribune fikk publikum se et konsentrert Brann-lag som tok seg helskinnet videre i cupen.

– Lysekloster skaper ikke all verden, og jeg føler vi hadde god kontroll gjennom hele kampen. Det er aldri lett å komme til steder som dette, og de har et godt lag, sier Heltne Nilsen til NRK etter kampslutt.

– To hakk opp fra det vi er vant til

Lysekloster-trener Ruben Hetlevik har vært med på å sende Sogndal ut av cupen med Nest-Sotra. Målet var å gjenta bragden mot Brann. Slik gikk det ikke.

– Det er irriterende at vi slipper inn to mål på dødball, da vi vet hvor farlig Brann er i boksen. Men jeg er glad for at guttene tør spille vårt spill.

Han ble vitne til et Lysekloster-mannskap som i deler av kampen trykket laget som ligger som nummer to i Eliteserien tilbake på egen halvdel.

Ruben Hetlevik

SUKSESSTRENER: Ruben Hetlevik i Lysekloster. Her på sidelinjen under en kamp mot Os.

– Det er gøy for guttene å føle på nivået. Det er to hakk opp fra det vi er vant til, men vi er ikke så langt unna.

Tør ikke snakke om cupfinale

Brann slo Austevoll 7–0 i cupens 1. runde. Mot Lysekloster onsdag hvilte Nilsen flere av sine beste menn, men det var likevel et solid bortelag som mønstret kunstgresset på Lysekloster.

Onsdagens seier var bergensernes femte strake. Lars Arne Nilsen, som i sin tid førte askeladden Hødd til et sensasjonelt NM-gull, vil ikke uttale at cupfinalen er et mål for Brann denne sesongen.

– Vi er i stand til å gå hele veien, men vi må være heldige med trekningen. Og være god hele veien, selvfølgelig.

Eliteserien fotball: Brann - Viking.

EN KAMP AV GANGEN: Brann-trener Lars Arne Nilsen hvilte flere spillere mot Lysekloster. Han vil ikke høre snakk om noen cupfinalen.