Dette vil Brann ha i garderoben

God plass, rikelig med dusjer og toaletter, samt dugelig med brus og sjokkis.

Rosenborg-garderoben

'BRA, MEN FOR STOR': Rosenborgs garderobe får skryt for fasilitetene, men er ifølge Brann-keeperne så stor at man nesten mister kontakten med resten av gjengen. Her depper Vidar Riseth, Christer Basma, Ørjan Berg og Mikael Dorsin etter at Hønefoss slo dem ut i cupen i 2005.

Foto: Johansen, Geir Otto / SCANPIX

Dan Riisnes

LISTE-MANNEN: Dan Riisnes var Brann-keeper på slutten av 80-tallet, og er i dag keepertrener på Brann og aldersbestemte landslag.

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Slik får du fornøyde Brann-spillere, i alle fall om man skal tro keepertrener Dan Riisnes og trioen Håkon Opdal, Johan Thorbjørnsen og Kenneth Udjus.

Sammen har de fire rangert eliteserie-arenaenes garderobefasiliteter, og listen fra 2007-sesongen ligger ute på Riisnes' egen hjemmeside .

- Vi liker å holde på med lister, og har holdt på det helt tilbake til tiden da Ivar Rønningen var keeper i Brann. Denne har jeg laget ut fra hva Håkon, Johan og Kenneth har meldt inn. I tillegg har jeg selvsagt vært med og sagt min mening selv, sier keeperveteranen, som i sin tid som spiller kjempet med publikumsfavoritten Bjarni Sigurdsson om trøye nummer 1.

SJEKK LISTEN!

Her er Brann-keepernes rangering av eliteserie-garderobene. Sitatene er hentet fra omtalen i listen fra 2007. På nye arenaer og klubber som ikke var i eliteserien den gang, har NRK Hordaland fått vurdering og karakter av Riisnes selv.

Rekkefølgen på klubbene følger dagens tabellplassering, med unntak av Lyn.

En tilsynelatende mellomfornøyd Brann-målvakt, Håkon Opdal

VÆRT PÅ ÅRÅSEN?: Håkon Opdal og de andre keeperne var minst fornøyd med Åråsen og Skagerak Arena.

Foto: Erlend Aas / Scanpix

Lerkendal (Rosenborg): 7

«Veldig stor (sikkert 200 kvadratmeter), nesten for stor. Mister litt oversikt og kontakt med resten av gjengen.»

Aker Stadion (Molde): 7

- En fin stadion, med god plass. Masse dusjer og nok toaletter, skryter Riisnes.

Skagerak Arena (Odd Grenland): 1

«Kun ett toalett, noe som resulterer i mye kø. Det er óg ekstremt lite, så det føles litt klaustrofobisk å sitte der. Pluss for kjøleskap med brus.»

Sør Arena (Start): 6

«Dårlige benker, og en var litt knekt. En helt ok garderobe, men uten schwung til å være så ny. Pluss for fargevalg.»

Brann Stadion

- Stort sett grei. Her vil jeg ikke sette karakter. Det er ikke så artig å snakke om egne ting, sier keepertreneren.

Telenor Arena (Stabæk): 6+

- Helt nytt anlegg. Den er bra, med eget rom til fysio og egen garderobe til trenerne. Men det kunne vel vært litt større plass til spillerne. Litt trangt, sier Riisnes.

Viking Stadion: 6

«En bra garderobe, men likevel er det noe som trekker ned. Fargen på garderoben er veldig trist, litt deprimerende. To bitre tap trekker også ned.»

LES OGSÅ: Måkeplage på Viking stadion

Ullevaal Stadion (Vålerenga/Lyn): 8

«En god garderobe. Mange fine detaljer som: TV, lite ekstra rom og den nevnte dusjen. Manglet kjøleskap som har vært der før..»

Alfheim Stadion (Tromsø): 5+

Branns reservekeeper Johan Thorbjørnsen trenger noen spilleminutter til for å ta gullet hem.

PÅ VEI VEKK: Johan Thorbjørnsen har slitt med å få spilletid, men har fått si sin mening om en rekke stadioner.

Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

- Jeg mener å huske det kunne være et toalett til. Men den er stort sett grei, sier Riisnes.

Komplett.no Arena (Sandefjord): 6

- Helt ny ogarderobe med god plass til spillere,sier Riisnes.

Color Line Stadion (Aalesund): 7

- Bra størrelse, kunne vært flere toaletter. Stort pluss for sjokolade i garderoben, samt brus, mye frukt og godt med vann, sier keepertreneren.

- Brus og sjokolade er ikke helt det man forbinder med toppidrett?

- Nei, men det er godt å få i seg litt sukker i pausen eller etter kamp, selv om det kanskje ikke er det rette sukkeret. Men vi trenere som har noen kilo for mye, setter stor pris på sånne ting, sier den gamle keeperkjempen.

LES OGSÅ: Brasiliansk perle reddet FFK

Åråsen stadion (Lillestrøm): 2

«Dusj: Elendige. Håpløst trykk og en tanke intimt. Toalett: Helt skandale! Ikke lås og speil på ene toalettet. Det andre toalettet er vanskelig å finne og har heller ikke lås. (...) Mange små irritasjonsmomenter. Vi nevner: Benker som går helt ned til gulvet. Elendig lufting. Dårlig plass til alt! Liten pluss for CD-spiller. Og god frukt redder en bedre karakter enn øst-europa...»

Fredrikstad stadion: 6

- Ny og bra. De kunne kanskje ha kostet på seg et toalett til. Det blir fort litt kø når mange må dele noen få toaletter, sier Riisnes.

Marienlyst stadion (Strømsgodset): 5

Kenneth Udjus

MR. UFLAKS: Kenneth Udjus har hatt en rekke spektakulære skader i sin Brann-karriere.

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

«En middels garderobe. Alltid et lite minus med brus i 1,5 liters flasker og glass etter kampen. Og Kvikk-Lunsj fra sist Godset var i Tippeligaen (den var seig!)» (NB: Omtale fra 2007, journ.anm.)

Aspmyra stadion (Bodø/Glimt): 6+

- Det kunne vært en av de aller beste garderobene. Stor og fin, med mer enn nok av dusjer. Men de hadde trengt flere toaletter, sier Riisnes.

På hjemmesiden hans kan du i tillegg lese omtale av gamle Nadderud stadion, Storstadion i Sandefjord, samt hva som ventet Brann-spillerne i Carmarthen Town og Sûduva i UEFA-cupen.

- Det viktigste er at garderoben er stor nok. Det blir fort trangt med mange personer og mye bagasje. Jeg må også få legge til at det er blitt veldig mye bedre de siste årene i forhold til da jeg spilte selv. Men de historiene trenger vi ikke rippe opp i, humrer Riisnes.