NRK Meny

Dette synet møtte Terje Søviknes i morges

– Tror aldri jeg har opplevd noe liknende på denne årstiden, sier den profilerte Frp-ordføreren.

Hagl i Os 1. august

NEI, NÅ ALTSÅ... : Slik så det ut på terrassen hjemme hos Terje Søviknes på Os mandag morgen.

Foto: Terje Søviknes

Vestlandssommeren har hittil vært en sørgelig affære. I forrige uke satte Bergen ny nedbørsrekord for juli . Ved midnatt ble det også klart at det var rekordfå dager helt uten nedbør i forrige måned .

Terje Søviknes

OVERRASKET: Terje Søviknes visste været hjemme i Norge var ille. Men hagl var han ikke forberedt på.

Foto: Sølve Rydland / NRK

– Brutalt møte

Likevel var ikke Terje Søviknes i Os forberedt på å se noe hvitt på terrassen da han våknet opp til sin første arbeidsdag etter sommerferien mandag 1. august.

– Så mye hagl har jeg ikke sett på sommeren før. Det var så mye at det så ut som snø. Det var et lite sjokk å få da vi kom tilbake fra ferie, sier Os-ordføreren.

47-åringen har feriert andre steder i Norge denne sommeren og avsluttet ferien med en weekend i København, hvor det i helgen var 21-22 grader.

– Brutalt møte med vestlandssommeren, kan du si, humrer Søviknes.

Her kommer vinter'n - eller?

Anders Sivle

TRØSTER: - Det kan komme mer. Men heldigvis blir det ikke liggende på denne årstiden, sier meteorolog Anders Sivle.

Foto: met.no

– Er vinteren i anmarsj, statsmeteorolog Anders Sivle?

– Nei, det er ingen grunn til bekymring. Dette skyldes at toppen på skyene har nådd veldig høyt, helt opp til et område hvor det er 40 minusgrader, og så har det kommer ned med tordenværet.

Drittværet i vest fortsetter både i dag og i morgen, og Sivle forteller at det er fare for mer torden og mer hvitt fra himmelen.

– De samme skyene ligger her fortsatt, så det kan komme mer. Trøsten får være at haglet smelter vekk raskt på denne årstiden, sier meteorologen.

Siste video

Fleire sterke historiar i Vestlandsrevyen fredag: Dei som kom først til ulukkesstaden ved Turøy, russen som var nær ved å døy etter russebuss-ulukka og mannen som har intervjua bestefaren og vil laga film om Telavåg-tragedien. Programleiar: Jan Børge Leirvik.
I slutten av april 1942 inntok nazistene og brant ned Telavåg. Se NRKs reportasje fra 60-årsmarkeringen i 2002.
Grov trussel mot byråd i Bergen, strid om ny mobbelov og ikkje alle verksemder deler ny optimisme i næringslivet. I denne Vestlandsrevyen spør programleiar Jan Børge Leirvik óg om russen var så mykje betre før.