Normal

Derfor valgte styret å sparke Norling

I en fortrolig samtale med sportssjef Rune Soltvedt fikk Rikard Norling vite at hans dager i Brann var talte. Her er forklaring på hvorfor.

Rune Soltvedt, Eivind Lunde og Vibeke Johannessen på pressekonferansen der Rikard Norling ble sparke

FORKLARTE HVORFOR NORLING MÅTTE GÅ: (Fra v.) Sportssjef Rune Soltvedt, styreleder Eivind Lunde og konstituert daglig leder Vibeke Johannesen på pressekonferansen der det ble offentliggjort at Rikard Norling er formelt sparket som Brann-trener.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

– Vi har invitert dere for å meddele at vi har avsluttet samarbeidet med Rikard Norling. Samtidig har vi avsluttet samarbeidet med assistenttreneren. Dette er gjort i samarbeid med sportssjef og daglig leder fordi resultatene den siste tiden har vært dårlige. Vi ønsker å fortsette å ha fokus på fremtiden, og tiden var nå inne for å ta denne avgjørelsen, sier Branns styreleder Eivind Lunde.

Onsdag kveld deltok han på en pressekonferanse på Brann Stadion der også klubbens mediesjef Gorm Natlandsmyr, sportssjef Rune Soltvedt og daglig konstituert daglig leder Vibeke Johannesen deltok.

– Alle de ansatte, spillerne og støtteapparatet er informert. Robert Hauge (tidligere assistenttrener) leder treningen fra fredag, bekrefter Rune Soltvedt.

LES OGSÅ: Norling: – Det smerter meg å forlate Brann

Fremskyndte styremøtet

– Hva er grunnen til at dette skjedde i dag?

– Vi hadde et planlagt styremøte i morgen som har stått på agendaen en stund. Sportssjefen hadde hatt samtaler med Rikard, og da vi så mediefremmøtet som var på Flesland, følte vi det var riktig å fremskynde møtet, sier Lunde.

– Har dette vært vanskelig?

– Jeg hadde en samtale med Rikard i Levanger, en fin samtale med et trist budskap i. Rikard forsto da hvordan dette kom til å gå, selv om styret måtte fatte det endelige vedtaket, sier sportssjef Soltvedt.

– Rikard har vært helt enestående i avslutningen her, som han har vært hele tiden i Brann. Han har tatt dette med fatning. Jeg føler vi har avsluttet dette på en fin måte, fortsetter Soltvedt.

– Når du har hatt et så tett samarbeid over så lang tid, er det viktig å se Rikard inn i øynene å gi ham beskjed om at jeg synes det var best om Brann fikk en ny trener.

Måtte ta grep

Soltvedt forklarer at sportssjefens rolle er å gi de rådene som styret trenger og holde dem orientert. Han har vært tett på Rikard og teamet i lang tid.

– Skulle vi snu dette nå måtte vi ta noen grep. Dette var grepet som klubben falt ned påt.

Kontrakten med Norling er nå formelt avsluttet. Innholdet i avtalen er fortrolig.

– Hvordan dette skal avsluttes er regulert i avtalen, bekrefter Johannesen.

Leter etter ny trener

– Vi er allerede begynt prosessen med å finne en ny trener. Vi har helt klart kandidater som vi jobber med fremover. I utgangspunktet er det jeg som skal jobbe med det, og vil dra inn samtalepartnere. Jeg har ikke lyst til å diskutere noen navn. I dag har fokus vært å avslutte avtalen med personer som har jobbet i her i halvannet år, sier Soltvedt.

– Dette startet i fjor, og så hadde man håpet at det skulle snu. Med fasiten i hånden kunne kanskje dette skjedd før. Men vi hadde et håp.

– Vi må nå vise oss dyktige nok til å rykke opp. Det handler det om: Å vise kvaliteten som viser at vi er gode nok. Vi har 20 kamper å bevise det på, sier sportssjefen.

Ikke ultimatum

– Fikk Norling et ultimatum før Levanger-kampen?

– Dårlige resultater over tid blir evaluert. Det ble ikke gitt ultimatum, men kommunisert at vi ligger dårlig an på poengfangsten og at hver eneste kamp blir viktig, sier Eivind Lunde.

– Han visste at han var under evaluering, bekrefter Soltvedt.

– Spillerne er informert. Erlend Hanstveit er kontaktperson på vegne av spillergruppen. At spillerne ønsket Rikard vekk har ikke vært tema. Alle synes dette er veldig trist. Rikard er en fantastisk fin type og en representant det står respekt av. Det er en trist dag for alle.