Depeche Mode utsetter og flytter

Vokalist Dave Gahan operert for svulst i blæren. Konserten i Bergen blir flyttet til over nyttår.

Dave Gahan fra Depeche Mode
Foto: Falch, Knut / SCANPIX

Vokalisten den britiske synthrockgruppen Depeche Mode, Dave Grahan (bildet), ble syk under en konsert i Aten tidligere i år. Flere konserter ble utsatt og nå flyttes flere av konsertene for at bandet skal spille konsertene de måtte avlyse.

Konserten med Depeche Mode skulle bli holdt torsdag 2. juli på Koengen. Konserten i Bergen vil i stedet bli holdt torsdag 28. januar 2010 i Vestlandshallen i stedet.

Måtte fjerne svulst

- Under sykehusoppholdet ble det også oppdaget en ondartet svulst i Dave Gahans blære, som nå er blitt fjernet. Gahans lege har gitt ham ordre om å hvile til 8. juni. Turnéen starter opp igjen samme dag, i Leipzig i Tyskland, heter det i en pressemelding fra bandet.

Bandet har dermed avlyst konsertene i London, på PinkPop-festivalen i Landgraaf, Hamburg, Dusseldorf og den første av to konserter i Leipzig. I tillegg har bandet av uvisse grunner valgt å skyve på Koengen-konserten 2. juli.

Kan få refundert billetten

De som har kjøpt billett til Koengen kan benytte denne til konserten i Vestlandshallen, og dem som ønsker å få refundert billetten kan få det frem til 30 dager etter opprinnelig konsertdato, opplyser Bergen Live i en pressemelding.

Kapasiteten i Vestlandshallen er langt mindre enn på Koengen, og det vil trolig være plass til mellom ti og tolv tusen publikummere på Depeche Mode-konserten. I utgangspunktet ble det lagt ut 20.000 billetter til konserten.

LES: Depeche-vokalist kjørt til sykehus