– Jeg er glad min sak skal gjennomgås

Justisdepartementet har startet granskning av hvordan Rigmor Isehaug ble behandlet av sine sjefer før hun overraskende sa opp jobben i vår.

Rigmor Isehaug, seksjonsleder for vold og sedelighet ved Hordaland politidistrikt.

GRANSKES OGSÅ: Nå er det satt i gang gransking av hvordan polititoppene i Hordaland behandlet Rigmor Isehaug i forbindelse med Monika-saken.

Foto: Bengt Roger Kåven / NRK

Isehaug sa i mars opp jobben som leder for vold- og sedelighetsavdelingen i Hordaland politidistrikt. Da innrømmet hun at Monika-saken var medvirkende til at hun sluttet.

– Jeg har kommet til at nok er nok. Jeg føler jeg har mistet stå på-viljen og motivasjonen det siste halvannet året. Dette knytter seg opp til forsøkene på å få Monika-saken gjenopptatt, sa Isehaug, som sammen med politistasjonssjefen i Bergen støttet Robin Schaefer i at etterforskningen måtte gjenopptas i saken.

Samme dag sendte konstituert politimester John Reidar Nilsen en pressemelding der han uttrykte forståelse for at Monika-saken hadde vært tung for Isehaug.

– Det er viktig at vi som politidistrikt kan dra lærdom av hennes erfaringer, skrev Nilsen.

Isehaug er glad for granskingen

I kveld skriver VG at justisdepartementet har iverksatt gransking av hvordan Isehaug ble behandlet av sine overordnede. Det er advokatfirmaet Wiersholm som har fått i oppgave å gjennomføre granskingen. Samme advokatfirma gransket også Scheafers sak.

– Jeg er glad for at min sak får en bred offentlig gjennomgang, sier Isehaug til avisen.

Lederen av Politiets Fellesforbund i Hordaland, Kjetil Rekdal, sier til VG at det pågår gransking av tre varsler-saker i politidistriktet akkurat nå. Rekdal sier det er grunn til å mistenke at ledelsen i politidistriktet begikk lovstridig gjengjeldelse i alle sakene.