NRK Meny
Normal

Denne tryningen snakkes det om tolv år etter!

Stian Jacobsen lot seg overtale til å teste ut en spektakulær skiloop. Resultatet ble legebesøk og tolv års rålatter fra kompisene - hittil.

En klassiker fra sommerskisenteret på Folgefonna sommeren 2004, til glede for nye seere.

KLASSIKER: Denne videoen kommer trolig til å forfølge Stian Jacobsen resten av livet.

Tolv år senere får snowboardkjøreren fortsatt jevnlig spørsmål om stuntet på Folgefonna i 2004. Klippet har gått sin seiersgang på Youtube, og venner har fortalt at østlendingen også er kommet med på tv-programmet «World's Dumbest Videos».

– Bare moro

– Den dukker stadig opp i lystige lag. Mye latter og spørsmål som «hvor dum går det an å bli?» og «trodde du virkelig det der skulle gå bra?». Det er bare moro, sier Jacobsen.

– Etter å ha sett siste forsøket ditt, er det fristende å spørre om alt er bra med deg?

– Haha, jada. Det er ikke det der som har gjort meg skadd, hehe. De kjørte meg faktisk til lege i Jondal etterpå, bare for å sjekke at jeg ikke hadde fått hjernerystelse. Alt var bra.

– Stian er en tøffing!

Anders Fagerthun var en av dem som stod bak påfunnet og var med på å lage loopen. Han forteller at forsøket etter planen skulle resultere i en rekke tilsvarende looper på norske skisentre.

– Skisportsentrene ble veldig tent av idéen. Det kunne blitt en skikkelig showgreie hvis vi hadde fått det til. Så vi gjorde tre forsøk, og vi fant Stian til å utføre det. Han fikk jo en del juling, men snakk om tøffing, skryter Fagerthun.

Men kurven ble for bratt, og det endte med krasj, knall og fall for den drevne snowboardkjøreren, som også er habil på slalom.

Fikk ikke frem ordene

– Du virket ganske groggy der på slutten, Stian?

– Ja, jeg var nok det. Jeg husker at jeg bare pratet svada. Jeg klarte ikke få frem det jeg ville si.

– Men du var lett å overtale?

– Ja, det var ikke vanskelig i det hele tatt. Men da vi skulle teste den i Eikedalen senere, da trakk jeg meg. Da var konstruksjonen endret slik at det var veldig høyt ned. Men ja, jeg hadde troen på den greien der, sier Jacobsen.

Siste video

Programleder: Jan Børge Leirvik
Programleder: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik