NRK Meny
Normal

De vil kuppe lørdagens lotto-konkurranse

Norsk Tipping gir vekk en million til de første som samler syv svære lottokuler lørdag kveld. En gjeng i Bergen ligger allerede godt an til å vinne.

Gjeng som har samlet lottokuler før lotto-trekningen

LOTTOFEST: Denne gjengen inviterer til lottofest og har store sjanser for å vinne én million kroner under lørdagens lottotrekning. De har samlet lottokuler fra flere steder i landet.

Foto: Tim Wassmo / NRK

Lørdag er det duket for en litt spesiell Lotto-trekning. Norsk Tipping har lagt ut 340 svære lottokuler over hele landet den siste tiden, og dem som har funnet en av kulene har sjansen til å vinne én million kroner.

Har man en kule med et nummer fra de syv lotto-tallene, må man finne kuleeiere med de seks andre tallene for å vinne.

– Jeg trodde først dette var noe tull da jeg hørte om det. Men så oppdaget jeg hvor de hadde vært og levert kuler, og skjønte at de kanskje skulle til Bergen i neste omgang, sier Per Erik Monsen.

Syklet byen rundt etter kuler

Monsen er en av dem som har vært på kulejakt før helgens lottotrekning. Han syklet Bergen rundt den dagen han mistenkte at kulene var kommet til byen. Det gav resultatet.

Per Erik Monsen vil kuppe lottotrekningen

DANNET LAG: Per Erik Monsen har klart å samle 30 av 34 lottokuler før morgendagens trekning.

Foto: Tim Wassmo / NRK

Vi har blant annet en fra Fauske, som har tatt fri fra jobb og flyr ned her med kulen sin i morgen.

Per Erik Monsen
Lottokuler på utstilling i Bergen

LOTTOFEST: Gjengen i Bergen har så langt kontroll på 30 av 34 kuler før trekningen. I morgen samles de til fest under trekningen.

Foto: Tim Wassmo / NRK

– Jeg fant ingen og var i ferd med å gi opp. Men så plutselig så jeg en haug med kuler på Torgallmenningen. Jeg var førstemann der og fikk en kule, forteller Monsen.

Lørdag er det om å gjøre for å ta tatt bilde av de syv lotto-kulene fra trekningen sammen. Monsen hadde lest reglene og visste at det var lurt å danne et «lag».

– Det var om å gjøre å notere ned navn og nummer på de andre, slik at man har sjans til å komme i kontakt med de andre. Men det var mye som skjedde og jeg fikk ikke med alle som var og hentet kuler. Jeg fikk notert ti stykker, så det var en god start, forteller Monsen.

Har nesten alle kulene

Siden har flere og flere kommet til. Nå har Monsen og resten av laget samlet nesten alle 34 kulene i et butikklokale under Smørsbroen i Bergen.

Da NRK var på besøk hadde de samlet 30 av 34 kuler. Sjansen er dermed stor for at de allerede når trekningen er over har samlet de syv vinnertallene.

– Vi har funnet mange i Bergen, og fått tilsendt noen. Vi har blant annet en fra Fauske, som har tatt fri fra jobb og flyr ned her med kulen sin i morgen.

–- Vi vet hvor en eller to av de fire vi mangler er. Men vi sliter litt med å få de frem, for jeg tror ikke det er flere kuler i Bergen, sier Monsen

Lørdag samler han laget sitt til fest under Smørsbroen i sentrum – og håper det blir en fest med millionpremie.

For å vinne må de ta et bilde med alle syv kulene og sende det inn til Norsk Tipping.

– Da håper vi flest mulig av kule-eierne kommer. Hvis ikke har de assistenter som kommer med kulene sine. Og hvis det er noen i Bergen som har kuler, må de bare kontakte oss, sier Monsen.

Siste video

Programleder er Mariann Reikerås
.....på kaien ventet familien.
Aksjon mot det politiet mener er asylsøkere som har oppgitt feil hjemland. Se sendingen med programleder Jan Børge Leirvik.