NRK Meny
Normal

De første flyktningene på plass på Landås

23 asylsøkere kom i natt til det midlertidige asylmottaket på den gamle lærerhøyskolen i Bergen. – En blanding av familier og enslige som kommer til å bli her i tre-fire måneder, opplyser Norsk Folkehjelp.

Hugo Limkjær

AKUTTMOTTAK: Dette blir et av landets aller største akuttmottak. Gamle lærerskolen på Landås i Bergen kan huse over 600 asylsøkere.

Foto: Mariann Reikerås / NRK

Det kom fram under en pressekonferanse på asylmottaket torsdag ettermiddag.

– De første 23 beboerne ankom i natt. Beboerne er fra Afghanistan, Syria, Eritrea og noen flere land, opplyser oppstartsleder Hugo Limkjær i Norsk Folkehjelp til NRK.

– Fokus på sikkerhet

Totalt har de fått godkjenning for å ta imot 635 beboere i det gamle skolebygget på Landås i Årstad bydel. I første omgang blir det tatt inn 300 flyktninger.

– Fokuset på sikkerhet er betydelig. Blant annet vil vi kun innlosjere beboere i rom hvor det er sprinkelanlegg, sier Limkjær.

Mye arbeid gjenstår fortsatt, men de grunnleggende tilbudene til beboerne skal nå være på plass.

Får tre måltider om dagen

– Beboerne får tre måltider om dagen, barnefamilier får tilbud om et fjerde. Alle får sin egen seng og et låsbart skap, samt dusjtilbud. Vi holder også på å ferdigstille et felles vaskeri, sier Limkjær.

Det nye mottaket i Bergen blir et av de aller største i landet. Interessen rundt mottaket har vært veldig stor i nærområdet. I november ble det arrangert folkemøte for å informere naboene, og pågangen var så stor at møtet måtte holdes to ganger .

Asylmottaket på Landås

ALT KLART: Flere hundre senger er skrudd sammen og satt opp på lærerskolen.

Foto: Sigurd Hamre / NRK
Laster kart, vennligst vent...

Siste video

Programleder: Jan Børge Leirvik
Programleder: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik