David Toska starter arbeidslivstrening hos bedrift i Bergen

Nokas-raneren (41) begynner i ny «jobb» i morgen.

DAVID TOSKA

STARTER ARBEIDSLIVSTRENING: David Toska, her fotografert i 2009 i forbindelse med rettssaken mot advokat Morten Furuholmen i Oslo tingrett.

Foto: Morten Holm / NTB scanpix

David Toska starter onsdag i arbeidslivstrening hos bedriften Lean Business i Bergen.

41-åringen ble i 2007 dømt til 20 års fengsel for Nokas-ranet og flere andre forhold. l mars meldte VG at Toska var tilbake i åpen soning på avdeling D i Bergen fengsel, etter å ha blitt overført til lukket soning etter et møte med Nokas-raneren Metkel Betew i fjor.

Nå skal Toska altså få arbeidslivstrening hos Lean Business, som driver med bedriftsrådgivning og annen administrativ rådgivning.

Lean Business holder til i et kontorfellesskap på Møhlenpris i Bergen, og etter planen skal Toska hospitere ved bedriften i tre måneder.

NRK får dette bekreftet av daglig leder i Lean Business, Erlend Bang Abelsen.

– Ja, det stemmer, sier Abelsen, som ikke vil kommentere saken utover det.

– På lik måte som jeg ikke vil diskutere arbeidsforholdet til noen medarbeidere hos oss, ønsker jeg ikke diskutere denne saken i media utover den bekreftelsen jeg har gitt, sier han.

Betew-møte bremset løslatelsesbegjæring

Etter Nokas-dommen hadde Toska i utgangspunktet første mulighet til å begjære seg løslatt i slutten av august i fjor, men etter Betew-møtet ble denne prosessen satt på vent.

Men nå er Toska altså tilbake på avdeling D i Bergen fengsel, der innsatte får gå på skole eller arbeid utenfor området. Ifølge TV 2 har Toska studert matte og fysikk.

Bedriftene i kontorfellesskapet Lean Business sitter i ble informert om Toskas hospitering tirsdag. Nyheten skal etter det NRK forstår ikke ha blitt negativt tatt imot internt.

Toskas forsvarer, Øystein Storrvik, ønsker ikke å kommentere saken.