Dårlig sikt og sterk vind i fjellet: – Riksvei 7 over Hardangervidda kan være stengt i flere timer

Dårlige værforhold i fjellet skaper problemer i trafikken mellom øst og vest.

Skulevika på riksvei 7

STERK VIND: Statens vegvesen webkamera ved Skulevika på riksvei 7 viser med all tydelighet forholdene som er på strekningen.

Foto: Statens vegvesen

Sterk vind og dårlig sikt gjorde at riksvei 7 først ble stengt for lettere kjøretøy i natt, mens det ble innført kolonnekjøring for kjøretøy på mer enn 7,5 tonn.

Klokken 1.16 ble veien helt stengt på grunn av uvær. Det er foreløpig ikke kommet noe anslått tidspunkt for når veien kan ventes åpnet.

– Det blåser fremdeles kraftig i fjellet. Når vi eventuelt kan åpne veien igjen vil avhenge av hvor mye det er å rydde for mannskapene etter at vinden avtar, sier trafikkoperatør Hanne Norheim i Vegtrafikksentralen.

Trolig vil det tidligst bli åpnet for trafikk etter klokken 18. I førsteomgang vil det åpnes for kolonnekjøring, sier Norheim.

– Svært isete og glatt

Det er ventet at temperaturen i fjellet vil falle utover dagen, og det vil komme tåke.

De andre fjellovergangene mellom øst og vest holder åpent. Trafikkoperatør Ronny Sleire meldte fredag morgen om vanskelig kjøreforhold.

– Det er både sterk vind, og svært isete og glatt mange steder, sier Sleire.

Også andre steder i fjellet har det fredag morgen blåst det kraftig. Vinden har nå avtatt, og det er gode kjøreforhold på strekningene.

Laster Twitter-innhold

– Vinden vil avta

På E134 over Haukelifjell holdes veien foreløpig åpen, men Vegtrafikksentralen melder fredag morgen om liten storm, og snø- og isdekke på strekningen.

Statsmeteorolog Frode Hassel ved Vervarslinga på Vestlandet forteller at den sterke vinden som er i fjellet vil avta utover ettermiddag og kveld.

– Det blåser godt i høyfjellet, og det er ganske rufsete vær. For øyeblikket er det sterk kuling til liten storm, men det vil avta utover dagen. Det er varslet liten kuling i kveld i fjellområdene, sier Hassel.