NRK Meny
Normal

Dansk dynamitt senket Bodø/Glimt

David Nielsen scoret to fra kloss hold og førte an da Brann tok sesongens første seier mot Bodø/Glimt på Aspmyra mandag.

David Nielsen feirer scoring på Aspmyra

NIELSEN SCORET: David Nielsen pirket en retur fra keeper i mål fra kloss hold.

Foto: Anders Vanderloock / Scanpix

Dansken tok hovedrollen i Bodø mandag kveld og var på rett plass til rett tid ved to anledninger. Først pirket han ballen inn etter at keeper ga retur på en suser fra Petter Vaagan Moen. Deretter kranglet han inn ballen etter et frekt raid av Erik Huseklepp nedover venstrekanten.

Bodø/Glimt-Brann

BUNNKAMP: Branns Erik Huseklepp i kamp mot Glimts Per Verner Rønning på Aspmyra mandag kveld.

Foto: Anders Vanderloock / NRK

VI FULGTE KAMPEN DIREKTE:
KAMPEN LIVE: Bodø/Glimt-Brann

- Vi gjør en god kamp, men blir hardt straffet, sa Glimt-trener Kåre Ingebrigtsen til TV 2 etter kampen.

En som derimot var strålende fornøyd, var Branns tomålsscorer, danske David Nielsen. 32-åringen kom til Brann foran denne sesongen, i en byttehandel med Njogu Demba-Nyrén. I dag stod dansken frem som en skikkelig målsnik, noe Brann har manglet siden Thorstein Helstad dro til Frankrike i fjor sommer.

Reddet på streken

- Vi har jobbet fantastisk hardt, og nå er vi tre poeng bak bronsemedaljen. Dette er nok ikke de flotteste målene jeg har scoret, men mål er mål. I tillegg er nok dette en av sesongens vanskeligste kamper, sier Nielsen til kanalen.

En viktig årsak til at Brann kunne reise hjem med tre poeng, var solid innsats av keeper Håkon Opdal. Landslagskeeperen hadde flere avgjørende redninger.

Kun én gang bommet han, på en innoverskrudd corner. Gjett hvem som reddet? David Nielsen!

Brann opp på tolvte

Det var i utgangspunktet bunn mot bunn da gulkledde Bodø/Glimt tok imot Brann på kunstgresset i Bodø kl. 19.00. Aspmyra-laget har tatt beskjedne fem poeng, og lå før kveldens kamp på 13. plass i eliteserien.

Brann har gjort det enda verre, og var på nest siste plass. Kun Lillestrøm hadde gjort det verre.

- Nøkkelen til seier i dag er å sette målsjansene våre og være kyniske bak. Det håper jeg vi skal lykkes med i kveld, sier sportslig leder i Brann, Roald Bruun-Hanssen, til NRK Hordaland.

Og det gjorde de! Etter kveldens 2-0-seier over Bodø/Glimt går bergenslaget opp på tolvteplass på tabellen, foran Vålerenga - mens Glimt sklir ned til 15. og nest siste plass.

«Ludde» mot gamle kompiser

Trond Fredrik Ludvigsen

MOT GAMLE KJENTE: Trond Fredrik Ludvigsen spilte for Brann i perioden 2006-2008.

Foto: Kyllingmark, Chris / SCANPIX

Her er lagoppstillingene:

BODØ/GLIMT (4-3-3): Pavel Londak - Mounir Harmoud, Håvard Sakariassen, Per V. Rønning, Ruben Imingen - Runar Berg, Christian Berg, Thomas Rønning - Trond Fredrik Ludvigsen, Stig Johansen, Anders Konradsen (Oduro fra 28., Stensland fra 70.)

Hjemvendte «Ludde» var uklar til det siste for de gule, men ble bekreftet spilleklar like før start. Det er derimot ikke kaptein Jan Derek Sørensen, som er skadet.

BRANN (4-4-2): Håkon Opdal - Bjørn Dahl (Guntveit fra 15., El Fakiri fra 37.), Kristjan Örn Sigurdsson, Olafur Örn Bjarnason, Bjørnar Holmvik - Jan Gunnar Solli, Tijan Jaiteh, Gylfi Einarsson, Petter Vaagan Moen - David Nielsen, Erik Huseklepp (Björnsson fra 79)

Runar Berg scorer mot Brann (2008)

HERJET MED OPDAL: Runar Berg scoret et av Glimts tre sist de to lagene møttes på Aspmyra.

Foto: Lunde, Bjørn Erik Rygg / SCANPIX

Frykter ikke splid

Tidligere i dag sa NRK Hordalands Brann-ekspert Magnus Johansson at et tap i Bodø kan komme til å skape splid innad i spillergruppen i Brann.

LES MER: - Kan bli splid i Brann med tap

Det utspillet har Roald Bruun-Hanssen lite sans for.

- Noe slikt er jeg ikke redd for. Presset er der, det er det ingen tvil om. Men innad har vi kontroll og ro. Stemningen i laget er stabilt god, sier den sportslige lederen til NRK Hordaland.

Tapte i februar

Det er ingen hemmelighet at Brann liker seg dårlig i Bodø. Vi må helt tilbake til 2002 for å finne en Brann-seier på Aspmyra i serien. I fjor ble det 3-1-tap mot Kåre Ingebrigtsens menn.

De to lagene møttes også på La Manga 16. februar i år, en kamp som kanskje best huskes for David Nielsens meget omtalte røde kort. Glimt vant 2-1, etter scoringer av Daniel Stensland og Thiago Martins. Armann Björnsson reduserte for Brann helt på slutten av kampen.