Christian Kalvenes legger opp

Skadeforfulgt Brann-forsvarer gir seg ved sesongslutt.

Christian Kalvenes

TREDJE PERIODE I RØDT: Christian Kalvenes debuterte for Brann våren 1995, da Hallvar Thoresen var Brann-trener.

Foto: Hommedal, Marit / SCANPIX

35-åringen fra Kalfaret i Bergen debuterte allerede under Hallvar Thoresen, da Brann vant 4-1 over Ham-Kam på Brann Stadion i 1995, en av den vårsesongens få lyspunkter. Derfra gikk turen til Åsane og Sogndal, før han ble hentet tilbake til moderklubben i 2004.

– Vil så gjerne bidra

To år senere fikk han kontrakt med skotske Dundee United. Derfra gikk ferden til engelske Burnley, før han sommeren 2010 skrev under for Brann for tredje gang.

Bergenseren har vært plaget med skader gjennom store deler av karrieren og har derfor ofte vært andrevalg. Men i sin siste periode har Kalvenes hatt tillit og spilt mye fast på laget. Nå har han avgjort at denne sesongen blir hans siste.

– Jeg blir snart 36 år. Ser ikke for meg at det blir mer fotball. Dersom jeg hadde spilt 20-30 kamper i året, ville motivasjonen vært større. Jeg vil så gjerne bidra ute på banen. Nå handler det mest om å bli frisk, slik at jeg kan kjempe om tillit utover høsten, sier Kalvenes til Brann.no.

Bestemte seg i 16.mai-fest

Avgjørelsen tok han 16. mai, da Brann knuste Kalvenes' gamle klubb Sogndal hele 5-0 foran et fullsatt Brann Stadion.

– Allerede da jeg spilte 16. mai-kampen mot Sogndal og fikk en kjempeopplevelse, tenkte jeg at dette er den siste sesongen min, sier Kalvenes.

35-åringen blir den andre forsvarsspilleren som forlater Brann. Fra før er Lars Grorud, også han ex-Sogndal-spiller, solgt til Fredrikstad. I går ble det klart at Rosenborg-stopper Simen Wangberg blir Brann-spiller . I likhet med Kalvenes kan han også spille på backplass.