Bygården er solgt

Et årelangt mareritt for beboerne i denne bygården i Ladegårdsgaten er over. I kveld ble leilighetene solgt for 48 millioner kroner.

Ladegårdsgaten 64-75

SOLGT: Beboerne i bygården i Ladegårdsgaten har takket ja til et bud på 48 millioner kroner.

Foto: Sindre Øye Helgheim / NRK

Det skriver Bergens Tidende. Boligselskapet Ladegårdsgaten 67–76 AS avgjorde i kveld å selge bygården. Avgjørelsen ble tatt med 28 mot 10 stemmer.

Dermed er et årelangt mareritt over for beboerne i bygården. Allerede i mai kom det inn bud på hele eiendommen. Da takket generalforsamlingen i bostedsselskapet nei til budet, skriver BT.

Men etter å stor misnøye besluttet styret å holde en ny ekstraordinær generalforsamling i kveld. Der ble det altså stemt for å selge bygården, til samme pris som det første budet: 48 millioner.

– Mange er lettet

Salget betyr at alle beboerne får omtrent 1,1 million hver. Det betyr lik fordeling på hver aksjonær, uavhengig av hvor stor leilighet man måtte eie.

Bostedsselskapet som nå blir avviklet består av rundt 50 personer fordelt på 39 boenheter. Sommeren 2009 måtte 15 av leiligheten fraflyttes på grunn av rasfare. Dette skapte en dominoeffekt for resten av beboerne, som har endt opp med milliongjeld.

Margunn Rauset er en av dem som fortsatt bor i bygården. Hun er lettet over utfallet i saken.

– Jeg er glad for at flertallet var såpass tydelig, vi måtte ha 2/3 flertall og det var det med god margin. Det var tydelig at mange er veldig lettet over utfallet i saken, sier hun til NRK.

– Er du selv lettet?

Ja. Ikke minst var det viktig for meg og mange andre at de som ikke har kunnet bo i leilighetene sine i fem år nå for sjansen til å komme seg videre.

Vil pusse opp bygården

Rauset beskriver de siste årene som surrealistiske.

– Det har vært absurd. Man forventer overhodet ikke å havne i en sånn situasjon når man kjøper en leilighet. Det har vært noen oppturer og noen virkelig tunge nedturer. I kveld var det først og fremst lettelse, ingen elleville jubelscener. Men jeg tror dette var en riktig avgjørelse, sier Rauset.

May Therese Mellesdal var en av dem som måtte flytte fra de rasfarlige leilighetene. Også hun er svært lettet over kveldens avgjørelse.

– Det er utrolig etterlengtet. Og jeg er utrolig glad.

– Hvorfor det?

– Det har vært en vanskelig tid. Jeg har vært en av dem som har vært evakuert. Jeg har bodd et annet sted enn min egen leilighet nå i fem år. Jeg er så glad for at vi nå har fått en avklaring og kan komme videre i livet. Det er en lykke, sier hun.

I følge BT er planen til kjøperen, Finn Gerve-Isdahl, å rehabilitere hele bygården og drive med utleie.