Bybanen og fylkeskommunebygget
Foto: Even Norheim Johansen / NRK

Bybanen i Bergen

 • Navn på bybanestopp bestemt

  Det har vært strid om navnet til det nye bybanestoppet som skal komme ved Haukeland sjukehus. Nå har fylkesutvalget bestemt at navnet blir «Haukeland sjukehus», som var forslaget til fylkesrådmannen. Flere helseaktører i området ønsket «Helseparken».

  Bybanestopp på Haukeland / Helseparken
  Foto: Bybanen Utbygging
 • Vil ha «Helseparken» stasjon

  Forskningsmiljøet på Årstad har lansert «Helseparken» som navn på det nye bybanestoppet ved Haukeland sykehus. – Det fanger opp mye mer av det som skjer i området, som bl.a. er forskning og undervisning, sier adm.dir i Haraldsplass diakonale stiftelse, Jørn-Henning Theis. I fylkesrådmannens innstilling heter stoppet «Haukeland sjukehus». Navneforslaget blir behandlet i fylkesutvalget senere i dag.

  Bybanestopp på Haukeland / Helseparken
  Foto: Bybanen Utbygging
 • Anja ble nummer 100 millioner

  Anja Jansen Holst ble overrasket med både blomster og gratis Skyss-kort for et helt år da Bybanen onsdag feiret passasjer nummer 100 millioner siden oppstarten i 2010. Markeringen skjedde på endestoppet ved Byparken.

  Anja Jansen Holst ble passasjer nummer 100 millioner på Bybanen
  Foto: Cato Heldal Kristensen / NRK
 • – Kan sikre bybane til Åsane

  Finansbyråden i Bergen, Håkon Pettersen (KrF), mener regjeringens bompengeskisse er fantastiske nyheter for Bergen. – Dette sikrer finansieringen av Bybanen til Åsane, sier han til BT. Skissen er fortsatt ikke offentliggjort.

Planetaten i Bergen kommune har lagt frem sitt forslag til ny trasé for Bybanen til Fyllingsdalen. Se hvordan de ser for seg den ti kilometer lange skinnegangen som vil koste minst 6,2 milliarder kroner.
42 meter lang og med plass til over 250 passasjerar. Bergensar kan førebu seg på litt bedre plass når dei nye bybanevognene blir sett i drift frå neste år av. Den første av dei nye vognene kom til Bergen i dag.