NRK Meny
Sladdet E16
Foto: Marita Saue Hamre / Avisa Hordaland

Buss og lastebil i ulykke på E16

Oppsummert

Like før klokka 15.00 mandag ettermiddag kolliderte en buss og en trailer ved Nakkagjelstunnelen på E16 i Voss kommune. En person døde i ulykken og fem personer er skadet.

 • Havarikommisjonen skal granske

  Statens Havarikommisjonen for transport opnar full undersøking av dødsulukka på E16. Det er i dag to veker sidan ein bussjåfør omkom etter å ha kollidert med eit vogntog i Nakkagjelstunnelen. I førre veke blei det gjort forundersøkingar av ulukkesstaden og køyretya, og no har dei avgjort å at det skal gjennomførast full undersøking.

  Trafikkulykke E16
  Foto: Oddgeir Øystese / NRK
 • E16-granskingen kan ta tid

  Det kan ta en til to uker før politiet har en konklusjon på årsaken til dødsulykken på E16 mandag. – Vi har dannet oss et bilde av hva som har skjedd, men det gjenstår flere vitneavhør. I tillegg kommer Havarikommisjonen på mandag for å gjøre sine undersøkelser, sier Per Gunnar Thrane ved Voss lensmannsdistrikt.

  Trafikkulykke E16
  Foto: Oddgeir Øystese / NRK
 • 62-åring døde i bussulykke

  Politiet går nå ut med navnet på bussjåføren som døde i ulykken på E16 mandag. Det var 62 år gamle Vidar Fardal som døde da bussen han kjørte krasjet med en lastebil på ved Nakkagjeltunnelen. Politiet går ut med navnet i samråd med familien.

  Buss mot vogntog på E16
  Foto: Oddgeir Øystese / NRK
 • Havarikommisjonen skal granske

  Statens vegvesen si ulukkesgruppe blei kopla inn måndag i tillegg til politiet sine kriminalteknikarar. No er også Havarikommisjonen varsla etter dødsulukka på E16. – Vi veit førebels ikkje meir om årsaka til ulukka. Vi treng å avhøyre fleire som var involvert, og vente på svar frå dei tekniske undersøkingane, seier etterforskingsleiar, Per Gunnar Thrane, ved Voss lensmannsdistrikt.

Siste video

Lars Vaular, Nordvegen, Marius Neset, Terje Isungset og Eivør underholdt tusenvis på Torgallmenningen.
Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen møtte NRKJ-leder Richard Aune.
Programleder: Mariann Reikerås