NRK Meny
Normal

Brukte to år på å filme timelapse av Bergen

Se de fantastiske bildene.

Sigurd Svidal Randal

FOTOGRAFEN: Sigurd Svidal Randal liker å gå turer og å filme timelapse. Det har han kombinert i sin siste video. Her er han på toppen av Stoltzen i Bergen.

Foto: privat

– Hvis jeg tenker på alle de klippene som ikke ble med i videoen, så snakker vi om ganske mange timer, sier Sigurd Svidal Randal.

34-åringen fikk et speilreflekskamera i bursdagsgave da han fylte 30 år.

– Jeg har alltid hatt stor interesse for fotografi. Jeg sa til alle vennene mine at jeg ønsket meg kamera i gave, så har interessen bare skutt i været etter at jeg fikk det, sier Randal.

Det begynte som et prosjekt der han ville filme fra byfjellene i Bergen i solnedgang. Men så ballet det på seg.

Timelapse

I videoen kan du se en lang rekke motiver fra Bergen og omegn. Timelapse er et begrep på å ta stillbilder i bestemte intervaller over lengre tid. Så settes fotografiene sammen til en video.

I dag kan man få kjøpt kameraer med enkle timelapse funksjoner, og det finnes egne applikasjoner til mobiltelefoner som kan etterligne effekten. Oppløsningen og kvaliteten på disse blir likevel ikke like god som den tradisjonelle måten å filme timelapse på. Randal har satt opp kameraet på et stativ og tatt serier med bilder, som han setter sammen til en video etterpå.

To år med fjellturer

Snuttene er filmet mellom august 2012, de siste ble tatt i oktober i år. Han har laget en lignende video tidligere, med bilder av Bergen om natten.

– Jeg går ofte turer på fjelltoppene, dette er egentlig bilder fra fjellturene mine, sier Randal.

Nå skal han tenke ut et nytt prosjekt å ta fatt på.

Musikk i videoen: «September Sky» av Per Kiilstofte.

Siste video

Det aller første julemarkedet i Bergen er en suksess. Den første uken det har vært åpent har tusenvis av mennesker vært innom.
Vestlandsrevyen 12. desember 2017