NRK Meny
Normal

Bruktbilkjøpet ble et mareritt for Monika

60 prosent av klagene til Forbrukerrådet den siste måneden gjelder bruktbilkjøp. Monika Bodi trodde hun kjøpte drømmebilen, men endte i gjeldsklemme.

Monika Bodi

ENDTE I GJELDSKLEMME: Det som egentlig var drømmebilen skulle vise seg å bli et mareritt for Monika Bodi fra Bergen.

Foto: PER CHRISTIAN MAGNUS / NRK

I et og halvt år har Monika Bodi fra Bergen kjempet mot bilfirmaet Investco i Larvik.

Som NRK fortalte i juni, kjøpte hun av dem det hun trodde var drømmebilen - en lite brukt Mini Cooper S. Men bilen viste seg å være en sterkt kollisjonsskadet.

I ettertid har hun klaget til Forbrukerrådet og saken fikk medhold i Forbrukertvistutvalget i desember i fjor. Fremdeles venter hun på erstatning fra firmaet.

– Noen burde ha sjekket firmaet. Ingen kan hjelpe meg nå. De kan ikke ta ut penger fra firmaet, fordi de eier ingenting, sier Bodi oppgitt til NRK.

– Ugler i mosen

Jo Inge Bjørntvedt

GJØR RESEARCH: Regionleder i Forbrukerrådet, Jo Inge Bjørntvedt, oppfordrer folk til å gjøre grundig Research før de kjøper en bruktbil.

Foto: cf@kolonihaven.no

I løpet av en måned, fra 15 juni til 15 juli, gikk 60 prosent av klagene til Forbrukerrådet på kjøp av bruktbil.

– Bilkjøpere må gjøre grundig research av selgerne før de handler, sier regionleder i Forbrukerrådet, Jo Inge Bjørntvedt.

En sjekk på Investco i Larvik, viser 7 klagesaker til Forbukerrådet de siste tre årene, og 4 tapte saker i Forbrukertvistutvalget.

Bilfirmaet har ikke bare tapt i saken mot Monika Bodi, men i alle tilsvarende saker mot dem som er behandlet i Forbrukertvistutvalget.

– Hvis ikke de ønsker å oppfylle sin del av avtalen, da er det ugler i mosen. Det er ikke et firma jeg vil gi en stjerne i boken til, sier Bjørntvedt.

– Vil ikke gi meg

Enkelte firma er gjengangere i klagebunken, forteller Bjørntvedt.

– Det er veldig mange som driver med bruktbilomsetning og som er useriøse. De forholder seg ikke godt nok til regelverket og er ofte gjengangere.

NRK har gjentatte ganger bedt daglig leder i Investco i Larvik kommentere saken, og svare på kritikken, men uten å lykkes.

Med over 200.000 kroner i billån, må Monika Bodi fortsette kampen mot bilfirmaet, for å få hevet kjøpet av bilen.

– Jeg er veldig sta, spesielt når jeg vet at jeg har rett. Jeg kan ikke gå videre i livet mitt før jeg har fått orden i denne saken. Jeg vil ikke gi meg, sier hun.