Politimannen: - Hadde aldri drømt at det var min egen bror

Den erfarne politimannen deltok i jakten på Lommemannen, uten å vite at gjerningsmannen var en av hans aller nærmeste.

 

Lommemannen

REISTE RUNDT: Politiet har så langt siktet mannen for 11 av de rundt 150 forholdene de mener den siktede 55-åringen kan knyttes til. De frykter så mange som 3-400 gutter kan ha vært utsatt for Lommemannen.

Foto: Overvåkningskamera/ Scanpix: Lise Åserud/ NRK-montasje (Esben A Holm)

Fredag kom det fram at 55-åringen som nå er siktet for 11 overgrep i den såkalte Lommemann-saken, og som har DNA-match med funn i fem av sakene, er bror av en fremtredende tidligere politimann i Hordaland politidistrikt.

Broren ønsket i går ikke å snakke med NRKHordaland.no, og har også avvist journalister som har troppet opp utenfor hjemmet hans. Men overfor Bergens Tidende gir den tidligere politimannen uttrykk for både sjokk og vantro over gårsdagens pågripelse.

- Uvesentlig at jeg var politi

- Jeg kunne aldri drømt om at det dreide seg om min bror, sier han til avisen.

Mannen, som ikke lenger jobber i politiet, er svært tilbakeholden med uttalelser i saken, og sier han ikke husker hvilke saker han jobbet med som hadde tilknytning til sakskomplekset rundt Lommemannen. Han ønsker derfor minst mulig oppmerksomhet rundt sin egen person.

- Denne saken er en tragedie for mange. Det er min bror som har gjort noe galt, ikke jeg. At jeg en gang jobbet som politimann, er uvesentlig, sier han til BT.

Forhørte seg om ransaking

Broren var også involvert da den siktede 55-åringen i 1999 ble pågrepet og siktet for å ha befølt en ung gutt i en svømmehall på Sotra utenfor Bergen. P

olitimannen troppet opp under ransakelse av 55-åringens hjem, etter å ha blitt varslet av et familiemedlem. Politimannen forhørte seg da om saken, men skal etter det avisen kjenner til ha oppført seg svært profesjonelt.

- Uproblematisk

Kripos ser heller ingen grunn til å stille spørsmålstegn ved brorens engasjement i saken.

- Vi har ikke grunn til å tro at det er skjedd noe irregulært i behandlingen av denne saken fra 1999, sier Håvard Aksnes i Kripos til Aftenposten.

Den 55 år gamle mannen blir fremstilt for varetektsfengsling i Follo tingrett mandag. Han forsvares av høyesterettsadvokat Tor-Erling Staff.

 

NETT-TV: Kraftige reaksjoner på Staff-uttalelser