Bro stengt etter at vinden veltet brakke

Politiet: – Ikke kjør over broer med takbokser eller tilhengere.

Tilhengar på Bømlabrua har velta

BLÅSTE AV: Bilen var på vei over Bømlabrua med denne slepebrakken da det gikk galt.

Foto: 03030-tipser

Torsdag ettermiddag herjer uværet langs vestlandskysten. Flere ferger er innstilt, trær blåser ned og veier er stengt flere steder

På fylkesveg 542 i Bømlo ble veien stengt etter kraftig vind på Bømlabrua. En tilhenger veltet da den passerte over broen i 14.30-tiden.

Tilhengeren var en slepebrakke som ble tatt av i den kraftige vinden. Brakken ble liggende på høykant på siden av broen.

– Broen er stengt på grunn av en gjenstand i veibanen, opplyser Vegtrafikksentralen på Twitter.

Etter vel en times tid ble broen åpnet igjen.

Politiet: – Vis aktsomhet

Vegvesenet, politi og brannvesenet får inn en rekke meldinger om uværet i ettermiddag:

På Bømlo ble innbyggerne i praksis veiløse en stund da Bømlabrua ble stengt. For øykommunens andre veiforbindelse, fergen Langevåg-Buavåg, ble innstilt på grunn av sterk vind – rett før broen stengt.

Politiet har i ettermiddag gått ut og bedt bilister være forsiktige når de skal over broer i uværet.

– Grunnet sterk vind på flere broer bes bilistene utvise aktsomhet og ikke kjøre over med tilhenger og/eller takboks, skriver operasjonssentralen i Vest politidistrikt på Twitter.

– Det blåser kraftig. Gjør en ekstra vurdering får du kjører over med det akkurat i de timene vi går inn i nå, sier operasjonsleder Bjarte Rebnord.

E39 stengt flere steder

E39 har vært stengt flere ganger i løpet av ettermiddagen. Først på Nordhordlandsbrua mellom Bergen og Meland, da en lastebil fikk problemer i den sterke vinden i 14-tiden.

I 15.30-tiden ble E39 stengt på fylkesgrensen mellom Rogaland og Hordaland, ved Sunnfør, etter at to store trær veltet over veien.

Politiet tar forholdsregler og stiller seg opp på begge sider av alle broer som opplever sterk vind.

– Vi har hele tiden fortløpende vurderinger på hva som er tilstrekkelig og forsvarlig. Vi skal ha folk på begge sider av broene, slik at ikke noen kommuner blir stående uten politipatruljer om broene blir stengt, sier operasjonsleder Rebnord.