NRK Meny
Normal

Branns trener påkjørt i Florida

Brann-trener Lars Arne Nilsen er kjørt til sykehus etter en ulykke under lagets treningsleir i Florida. Nilsen ble påkjørt mens han solte seg.

Lars Arne Nilsen

SKADET I FLORIDA: Brann-trener Lars Arne Nilsen ble påkjørt av en bil på stranden.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Den 51 år gamle Brann-treneren skal være bevisst og tilstanden blir beskrevet som stabil. Påkjørselen skal ha vært dramatisk.

– Lars Arne lå og solte seg inne på det området som vi bor på. Han ble så påkjørt av en stor personbil, sier sportssjef Rune Soltvedt i Brann til NRK.

Hvordan er tilstanden til Nilsen etter at han når er kjørt til sykehus?

– Den er heldigvis god. Det kunne fort endt veldig alvorlig, men vi har fått veldig gode signaler fra sykehuset der de konstaterer at det ikke er snakk om noen brudd eller andre alvorlige skader.

Sportsjef Rune Soltvedt i Brann under presentasjonen av venstreback Ruben Kristiansen

ER GLAD FOR AT DET SER UT TIL Å GÅ BRA: Sportssjef Rune Soltvedt er i Florida.

Foto: Christine Kongsvik / NRK

Ventet i spenning

Spillere og ledelse har ventet i spenning på sykehuset i kveld og gleden var stor da det ble klart at Lars Arne Nilsen ikke har fått alvorlige skader.

– Når du får en slik positiv tilbakemelding om en person som du er veldig glad i så føles det veldig godt, sier Rune Soltvedt på telefonen fra Florida.

Det er uklart hvor lenge Nilsen vil bli liggende på sykehus. Branns egen lege følger han tett opp. Kanskje vil han kunne utskrives allerede i morgen, men inntil videre må spillere og ledelse bare avvente situasjonen.

Er påvirket av det som er skjedd

Brann er fortiden på treningsleir i Bradenton i Florida. Ulykken skjedde i 21.30 tiden norsk tid, tirsdag kveld. Det hele så svært dramatisk ut like etter at ulykken hadde skjedd, og satte en støkk både i spillere og ledere.

– Det er klart at det påvirker oss. I neste omgang blir det vår jobb i ledelsen å takle dette på en best mulig måte. Det er viktig å gi god informasjon til spillergruppen, være samlet og takle dette på en god måte.

– Da gledesbudskapet kom fra legene var vi svært lettet alle mann.

Treningsleiren fortsetter som planlagt

Ledelse og spillere har allerede diskutert situasjonen. Det som er klart er at treningsleiren i Florida fortsetter som planlagt.

– Vi har en trening allerede i ettermiddag amerikansk tid og den er vi blitt enige om at vi skal gjennomføre som normalt. Det er jeg også sikker på at Lars Arne ønsker at vi skal gjøre, sier sportssjef Rune Soltvedt.

Lars Arne Nilsen overtok som trener i Brann våren 2015, og ledet laget til opprykk til eliteserien.

Brann på treningsleir i Florida

BRANN PÅ TRENINGSLEIR: Laget er samlet i Bradenton, øst for Orlando.

Foto: brann.no

Siste video

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen møtte NRKJ-leder Richard Aune.
Programleder: Mariann Reikerås