NRK Meny
Normal

Branns sportssjef søker sin egen jobb

– Jeg føler ikke jeg har gjort meg bort, sier Rune Soltvedt.

Rune Soltvedt og Jonas Grønner

SIGNERTE: Rune Soltvedt har vært aktiv på overgangsmarkedet i løpet av sine få måneder som sportssjef. Seks spillere har forsvunnet ut. Jonas Grønner ble værende, og fikk ny fireårskontrakt.

Foto: Kjetil Rydland / NRK

– Jeg er privilegert som får jobbe i verdens flotteste fotballklubb, med de fineste menneskene, og får håpe at jeg får fortsette med det, som sportssjef.

Branns sportssjef Rune Soltvedt sparer ikke på lovordene om klubben han er midlertidig ansatt i. I dag fortalte BA at Soltvedt har søkt om å få jobben fast.

Han har allerede vært inne til intervju.

– Jeg har vært og snakket med Visindi, som fører denne prosessen for Brann, bekrefter Soltvedt overfor NRK.

– Har vært veldig gøy og lærerikt

43-åringen fra Stanghelle i Vaksdal har lenge jobbet i klubbens utviklingsavdeling, men gikk inn i sportssjefjobben samtidig som daglig leder Roald Bruun-Hanssen trakk seg fra sin stilling i desember.

Nå er også et nytt styre på plass i klubben, og styreleder Eivind Lunde har permanent ansettelse av sportssjef som en av sine hovedprioriteringer.

Selv om Soltvedt ikke sparer på rosen av klubben, tror han ikke det blir nødvendig å smiske seg til jobben han har hatt det siste halvåret.

– Det har vært et veldig gøy og lærerikt halvår. Andre må svare på om jeg er en sterk kandidat. Men jeg føler at jeg har noe å tilføre, og at jeg ikke har gjort meg bort i løpet av det halvåret som har gått, i en veldig krevende tid for klubben, sier Soltvedt.

– Kan være med å forløse potensialet

Han mener han har egenskaper som kan gjøre Brann bedre både på kort og lang sikt.

– Det er jo en veldig omfattende jobb, med veldig mange ulike arbeidsoppgaver, blant annet ledelse av spillere og trenere, og spillerlogistikk. Jeg mener jeg kan være med å få ut det potensialet i Sportsklubben Brann som ikke er forløst ennå, sier Soltvedt.

Han hevder han ikke har ofret den faste jobben mye tankevirksomhet de siste månedene.

– Jeg har ikke tenkt så mye på det frem til nå, for det har vært så utrolig mye å gjøre i hverdagen. Men når jeg nå sendte inn søknad, og venter på hva som skal skje, så er det klart jeg har forhåpninger om å få jobben, sier Soltvedt.