NRK Meny
Normal

Branns nye trener har ett mål: Å vinne fotballkamper

Lars Arne Nilsen (51) var Branns førstevalg som ny hovedtrener. Han lover ikke opprykk, men å innføre en beintøff treningskultur.

Lars Arne Nilsen ny Brann-trener

NY HOVEDTRENER: Lars Arne Nilsen var på Kreta da han fikk telefon fra Brann. Han kastet seg på flyet, og sent fredag kveld ble firebarnsfaren presentert som ny hovedtrener. Karen fra Sotra ledet Hødd til NM-cupgull i 2012.

Foto: Eivind A. Pettersen / NRK

Brann bekrefter på en pressekonferanse nå i kveld at de har signert kontrakt ut 2015 med tidligere Hødd-trener Lars Arne Nilsen.

NRK kunne tidligere i kveld melde at Nilsen satt i forhandlinger med Brann-ledelsen. Nå er altså den nye A-lagstreneren i Sportsklubben på plass.

Firebarnsfaren kommer opprinnelig fra Sotra og ledet Hødd til NM-cupgull i 2012.

– Lars Arne var vårt førstevalg, bekrefter klubbens konstituerte daglige leder Vibeke Johannesen overfor NRK.

Jeg har også sagt tidligere at hvis jeg fikk sjansen til jobben i Brann så ville jeg kaste alt jeg har i hendene å reise. Det gjorde jeg.

Lars Arne Nilsen, Brann-trener

Klar til kamp

Nilsen skal lede laget allerede i mandagens kamp mot Follo på Stadion klokken 19.00.

– Vi har en viktig trening lørdag og en ny trening søndag. Jeg ønsker ikke å si så mye om ambisjoner og målsetting nå. Jeg har innsett at det viktigste for Brann nå er å vinne fotballkamper, så får vi ta det derfra, sier Nilsen til NRK.

Brann har nøyaktig 20 seriekamper igjen, i tillegg til cupen, å gjøre det på denne sesongen.

Nilsen var på Kreta da han fikk telefon fra Branns sportssjef Rune Soltvedt på onsdag. 51-åringen booket om flyet og dro rett til Bergen.

– Jeg har også sagt tidligere at hvis jeg fikk sjansen til jobben i Brann så ville jeg kaste alt jeg har i hendene og reise. Det gjorde jeg, sier Nilsen.

LES OGSÅ: Her taper Jostein veddemålet

Lars Arne Nilsen Brann

PRESENTERT SOM NY TRENER: Lars Arne Nilsen ble på en pressekonferanse på Brann Stadion sent fredag kveld presentert som A-lagets nye hovedtrener. Her blir han intervjuet av BAs Steffen Opheim.

Foto: Eivind A. Pettersen / NRK

Tøffere treningskultur

– Brann fikk under Rikard Norling kritikk for å trene for lite?

– Min filosofi er beinhard treningskultur, det må til. Jeg vil ha spillere som står opp hver morgen og har ett mål, nemlig å bli en så god fotballspiller som mulig.

– Du har kontrakt ut 2015, men er vel lysten på et lengre opphold i Brann?

– Ja, det legger jeg ikke skjul på. Det er uproblematisk for meg å tegne en kort kontrakt. Men om vi vinner mange fotballkamper er jeg interessert i å fortsette utover 2015, innrømmer den nye treneren.

Ingen pendling

– Du bor for tiden med familien i Volda på Sunnmøre. Kommer du til å pendle?

– Nei, det blir det ikke tid til. Jeg kommer til å bo i Bergen.

Sportssjef Soltvedt er strålende fornøyd med å ha fått en ny trener på plass så raskt.

– Ja, vi ville gjerne ha Lars Arne. Han er en person som vi kjenner godt, og vet de menneskelige kvalitetene til. Han har god oversikt over spillerstallen og kjenner divisjonen, sier Soltvedt.

Sportssjefen forklarer at noe av årsaken til at kontrakten er kort, er fordi den nye ledelsen i klubben, som ennå ikke er ansatt (daglig leder og sportssjef) skal få muligheten til å påvirke klubbens kurs videre.

Siste video

Vestlandsrevyen, 22.09.2017.
Torsdag var det hviledag i VM, og bergenserne fikk teste VM-løypene.
Slik såg det ut i VM-løypene dagen etter temporittet opp Fløyen.