Normal

Branns mirakel i Åsane: – Det var en uvurderlig seier

Brann lå under 2–0 ved pause på bortebane mot Åsane, men scoret tre mål i andre omgang og snudde kampen.

Brann Åsane

2-3: Åsane var best i første omgang, men det var et nytt Brannlag som entret Myrdal gress etter pause.

Foto: Espen Hobbesland / NRK

Resultatet sender Brann opp i tetstriden i førstedivisjon bak Sogndal og Hødd før resten av kveldens kamper skal spilles. I neste serierunde venter nettopp Sogndal i det som bli ett toppoppgjør.

Åsane best i gang

Brann Åsane 7.juni

FULLE TRIBUNER: 2158 tilskuere fylte setene på Myrdal gress søndag.

Men det var Åsane som kom klart best i gang i kampen. Laget tok ledelsen 1–0 etter scoring av Joachim Soltvedt allerede etter tre minutters spill. Han kommer fri på bakerste stolpe og scorer sikkert.

Laget la på til 2–0 etter 31 minutter. Kristoffer Stephensen headet ballen i mål via tverrliggeren etter et frispark

Mange mente også at Åsane ble snytt for en scoring etter 24 minutter. Dommeren mente imidlertid at ballen var ute over kortlinjen før den ble satt i mål til spillerne i Åsane sine store protester.

Et nytt Brannlag i andre omgang

Det var et nytt Brannlag som entret Myrdal gress til andre omgang. Laget hadde tydelig blitt enige om å spille en litt enklere type fotball og resultatet lot ikke vente på seg.

Brann Åsane 7. juni

FEIRAR: Brann kunne slippe jubelen løs da Demidov satte inn vinermålet for Brann.

Foto: Espen Hobbesland / NRK

Bismark Acosta reduserte til 2–1 på et hjørnespark etter 57 minutter før Marcus Pedersen utlignet til 2–2 på en heading etter et innlegg fra Kaspar Skaanes. Da var det spilt 71 minutter av kampen.

Branns vinnermål var det kaptein Vadim Demidov som fikk æren av å sette inn 12 minutter før slutt. Scoringen kom etter et hjørnespark fra Erik Huseklepp.

Jubel i Brann

Brannspillerne gliste bredt da dommeren blåste av for full tid. De kunne nesten ikke tro det som hadde skjedd.

Brann Åsane 7. juni

OPPTUR FOR BRANN: Brann fikk sin tredje seier på rad søndag.

– Vi snakket sammen i pausen. Det er likevel imponerende at vi klarer å komme tilbake. Det er fantastisk at vi tåler en slik kamputvikling. Nå venter vi bare på solen i Bergen sa Vadim Demidov til CMore med et smil om munnen etter kampslutt.

– Vi ble enig om å spille litt enklere i andre omgang. Treneren trykker på de rette knappene og det fungerte, sier Brann-kapteinen.

Branntrener Lars Arne Nilsen var godt fornøyd med lagets innsats i andre omgang. Den første vil han helst glemme.

– Det var en uvurderlig seier. Å komme tilbake fra 0–2 og vinne som i dag, var akkurat det vi trengte. Det viser guttene at det hjelper å aldri gi opp, sier Nilsen til NRK.

Skuffelse i Åsane

I Åsane var det stor skuffelse etter kampslutt.

– Jeg er likevel stolt over guttene. Samtidig har vi bare oss selv å takke for at vi slipper inn et par enkle dødballer. Men prestasjonen som helhet var bra på tross av at vi taper, sier Åsane-trener, Kjetil Knutsen.

– Vi snakket i pausen om at vi ikke måtte begynne å tenke konsekvenser. Vi hadde bra kontroll, men det er klart målene Brann får preger kampen.

– Ble dere snytt for et mål?

– Dommerne bør i hvert fall være ganske sikre når de dømmer den nevnte ballen ute, sier Knutsen.

Laster innhold, vennligst vent..