NRK Meny
Normal

Brann vil legge kunstgress på Stadion

Brann kan komme til å legge kunstgress på Stadion til vinteren. Administrasjonen i klubben går inn for dette. Trond Mohn skal være positiv til å betale.

Brann stadion

HER KAN DET BLI KUNSTGRESS: Administrasjonen i Brann går inn får å bytte ut banedekket på Stadion.

Foto: NRK

Planene om kunstgress kom frem på et medlemsmøte i Brann mandag kveld. Saken ble først omtalt i Bergens Tidende og Bergensavisen.

Styreleder i Brann, Eivind Lunde

- FREMTIDEN ER KUNSTGRESS: Styreleder Eivind Lunde sier det blir vanskelig å gå imot administrasjones innstilling

Foto: Sølve Rydland / NRK

Det er ikke bare Brann Stadion som kan få kunstgress. I planene ligger det også inne forslag om å oppgradere treningsbanene klubben bruker på Nymark.

Styreleder Eivind Lunde sier til BA at han tror det vil bli vanskelig å gå mot administrasjonens innstilling:

– Jeg skal på ingen måte forskuttere noe vedtak, men innstillingen er ganske så overveldende. Selv er jeg jo fra den generasjonen som mener at fotball skal spilles på gress, men fremtiden for fotball i Norge er nok kunstgress, sier Lunde.

Spillerne positive

Rune Soltvedt

JA FRA SPILLERNE: Fungerende sportslig leder Rune Soltvedt sier spillergruppen er svært positiv til planene.

Foto: Kaspar Knudsen / NRK

Også tidligere har Brann vært nær å legge kunstgress i Bergens storstue for fotball. Da har det hele strandet på motstand fra spillere og supportere. Denne gangen skal spillergruppen være positive til planene.

– Jeg trodde spillergruppen skulle være delt på midten i spørsmålet, men det har tydeligvis skjedd en utvikling, sier fungerende sportslig leder Rune Soltvedt til BA.

Han bekrefter at de aller fleste av spillerne er veldig positive til prosjektet.

Midler fra Mohn

Vibeke Johannesen, midlertidig daglig leder i Brann

VIL VERKEN BEKREFTE ELLER AVKREFTE: Daglig leder Vibeke Johannesen sier klubben jevnlig er i kontakt med Trond Mohn.

Foto: Anders Ekanger / NRK

Det vil trolig koste mellom åtte og ni millioner kroner å legge kunstgress på Brann Stadion. Samtidig vil klubben få redusert driftsutgiftene med mellom 120- og 130.000 kroner i året. Klubbens velgjører, Trond Mohn, skal være positiv til å finansiere investeringen.

– Vi har oversikt over mulighetene som finnes. Han får stadig høre om våre visjoner med Brann Stadion og vi har løpende samtaler med han, sier Branns daglige leder, Vibeke Johannesen til Bergens Tidende.