NRK Meny
Normal

Brann utspilt og ydmyket på hjemmebane

Brann hadde ingen ting å stille opp med i toppoppgjøret mot Sogndal. Bortelaget ga seg ikke før de hadde satt fire baller i nettet bak Branns keeper Kenneth Udjus.

Fardal Opseth stangar Sogndal i leiinga

SOGNDALS FØRSTE MÅL: Kristian Fardal Opseth stanger bortelaget i ledelsen.

Foto: Oddleif Løset / NRK

Laster innhold, vennligst vent..

Dette var første Sogndal-seier over Brann i Bergen på 13 år. Vi må helt tilbake til 2002 for å finne sist sogningene vant tilsvarende kamp. Dagens store spiller i Sogndal var Kristian Fardal Opseth. Han stod bak tre av bortelagets mål. Mahatma Otoo scoret det fjerde på en kontring.

– Flaut, pinlig. Må bare beklage for hundrede gang til alle sammen. Dette var helt elendig, sa Erik Huseklepp etter nederlaget.

Kjempende sogninger

Det var et kjempende Sogndal-lag fra start som fikk Brann totalt ut av stilen. Allerede 19 minutter ut i kampen ledet Sogndølene med to mål.

Det var klasseforskjell på lagene i førsteomgang. Brann var en skygge av seg selv og hadde knapt nok en målsjanse. Det nærmeste laget kom var et langskudd fra Marcus Pedersen som strøk utenfor stolpen.

Brann best i begynnelsen av 2. omgang

Brann startet 2. omgang best. Laget produserte en del målsjanser, men var egentlig aldri i nærheten av å sette ballen i mål bak Sogndal-keeper, Stefan Hagerup.

Klasseforskjell

Det var klasseforskjell på lagene i denne kampen. Sogndal er nå hele 12 poeng foran Brann på tabellen.

– Vi får juling i dag. Det er bare å beklage til alle bergensere som holder med Brann. Det er vondt for oss å tape med fire mål. De scorer på sin første sjanse. Vi gjør en stygg feil som gjør at de får 2–0 og da ble det vanskelig, sier Brann-trener Lars Arne Nilsen til NRK.

– De viste oss hvor listen ligger når det gjelder løpskraft, duellkraft og vilje. Det ble på en måte en kamp med mot menn. De banker oss i duellspillet og det var rett og slett vondt å se på. Sogndal er pr. i dag et bedre lag enn oss. Det er ikke mer å si om det.

Ny kamp på onsdag

På onsdag er det klart for ny kamp på Brann Stadion. Sarpsborg er motstander i cupen. Marcus Pedersen, Kasper Skaanes og Fredrik Pallesen Knudsen måtte alle ut med skader i dag, og det er usikkert om de blir klare til kampen.

Brann-Sogndal

BRANN MER MED i 2. OMGANG: Hjemmelaget klarte likevel ikke å score.

Foto: Ole-André Lagmanndokk / NRK
Laster innhold, vennligst vent..

Siste video

svært stor fare for lyng og grasbrann på Vestlandet
Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum sier de ikke kan frede Sylvi Listhaug som justisminister. –Hun hører ikkje på statsministerens råd, sier han.
Programleiar: Jan Børge Leirvik