Brann mot medalje etter Skålevik-dobbel

Steffen Lie Skålevik sørget for to mål til Brann under dagens kamp mot Molde. Hjemmelaget trengte seier for å henge med i medaljekampen.

Eliteserien fotball 2016: Brann -Molde
Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Brann har en hånd på sølvmedaljen etter å ha snudd 0–1 til 2–1 mot Molde lørdag kveld.

Gjestene var imidlertid svært nær en utlikning i sluttminuttene, men bergenserne holdt unna med nød og neppe.

Petter Strand sendte Molde i ledelsen, men Steffen Lie Skålevik fikset alle poengene med to scoringer.

Under kampen var det flere store sjanser for Molde, men Piotr Leciejewski redder poengene for Brann med et par feberredninger på slutten.

Mange tilskuere

Lørdag morgen var det solgt 10.500 billetter til kampen. Brann håpet ytterligere 1.500 skulle finne veien til Brann Stadion klokken 18. Det endelige tilskuertallet endte på rundt 11.500.

Laster innhold, vennligst vent..

Kan ha avgjort medaljekampen

Kveldens kamp var uhyre viktig i medaljestriden for begge lagene. Med seier til Molde ville de ha vært på samme poengsum som Brann på andreplass.

Med 2–1 seieren til Brann er laget et langt steg nærmere en medalje når det gjenstår to kamper. Nå venter bortekamp mot Start før det hele avrundes hjemme på Brann Stadion mot en annen medaljekandidat, Sarpsborg.

Karadas forbi Osland

Molde vant vårens oppgjør mellom lagene på Aker Stadion med 2–0 og har tradisjonelt hatt et godt tak på bergenslaget. Siste Brann-seier før kampen lørdag kom i 2013 da det ble 1–0 etter scoring av Amin Askar.

Azar Karadas kom inn som reserve i andre omgang. Med det gikk han ifølge brann.no forbi legendariske Jan Erik Osland på listen over spillere med flest kamper for Brann. Mannen med «bananskuddene» og Karadas stod begge oppført med 201 obligatoriske kamper før lørdagens kamp mot Molde. Karadas har nå 202.

Laster innhold, vennligst vent..