Brann-treneren: – Vi kan fortsatt ta gull 

Brann håper på hjelp fra Odd, Start og Bodø/Glimt i serieinnspurten.

Lars Arne Nilsen etter Brann-Rosenborg

Brann-trener Lars Arne Nilsen mener det langt fra er sikkert at Rosenborg blir seriemestre,

Laster innhold, vennligst vent..

– Ingenting er kjørt. Vi skal kjempe til siste slutt, sier Brann-trener Lars Arne Nilsen foran hjemmekampen mot Strømsgodset.

– Slår vi Godset, og Odd slår Rosenborg, så er det fight igjen.

Brann må vinne alt

Trønderne økte avstanden til Brann fra to til fem poeng da de vant i Bergen forrige helg .

Fortsatt er det ni poeng å spille om for hvert lag, og i Brann lever fortsatt troen på at det er mulig å ta seriegull, dog med betydelig hjelp.

Skal det skje, kan Rosenborg vinne kun én av sine tre gjenværende kamper, mens Brann må vinne alle sine tre.

Et vanskelig utgangspunkt, men ikke umulig:

  • Rosenborg og Odd har allerede møttes på Lerkendal i år, i cupen. Da ble det 2-2, og trønderne måtte ha ekstraomganger og straffespark for å slå skienslaget. I vår ble det hjemmeseier til Odd da lagene møttes, mens lagene i fjor vant hver sin hjemmekamp i serien.
  • Start borte blir neppe en enkel oppgave. Sørlendingene ga RBK kamp til døren i semifinalen på Lerkendal torsdag , og de gule kjemper også desperat for å unngå nedrykk. I vår oppgjøret vant Rosenborg 2-0 hjemme, og trønderne vant med samme sifre i begge fjorårets møter mellom lagene.
  • Rosenborg har tradisjonelt et godt tak på Bodø/Glimt hjemme, men bodøværingene ligger i nedrykksstriden og kan ha kniven på strupen foran denne kampen. Statistikken er ikke på bortelagets side, man må helt tilbake til 2008 for å finne forrige Bodø/Glimt-seier på Lerkendal.

Steffen Lie Skålevik og Tore Reginiussen

GULLKAMPEN: Steffen Lie Skålevik og Brann slet i første omgang mot Tore Reginiussen, nok til at Rosenborg scoret to og sikret seg tre poeng i det svært viktige toppoppgjøret.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

RBK kan få gullet søndag

Spørsmålet er først og fremst om Brann klarer å gjøre jobben selv mot Strømsgodset hjemme, Kristiansund borte og Odd hjemme.

Ryker Brann på søndag og Rosenborg tar poeng, er gullkampen over.

Branns midtbanestrateg Fredrik Haugen, som måtte stå over Rosenborg-kampen på grunn av karantene, sier laget ikke har mistet tenningen etter tapet forrige helg.

– Motivasjonen er der i aller høyeste grad. Vi må gå for å vinne de tre siste, så får vi se hvor langt det rekker. Man skal aldri si aldri i fotball, sier Haugen.

NM fotball menn, semifinale: Rosenborg - Start (2-1)

VANT SÅVIDT: Nicklas Bendtner under semifinalen i cupen mellom Rosenborg og Start torsdag.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

– Må ha medalje for å være fornøyd

Treneren presiserer at medalje og europacup er det viktigste for klubben, som i hele vårsesongen tronet suverent på topp og tidvis herjet med motstanderne på ekte Rosenborg-vis.

– Vi går for gull, sølv eller bronse. Vi tar det vi kan få. Skal vi være fornøyde med sesongen, må vi være på topp tre, sier Lars Arne Nilsen.

I høstsesongen har Brann vært ustabile og avgitt mange poeng mot mange antatt svakere motstandere.

Semifinale fotball NM Strømsgodset-Lillestrøm

BANKET «FUGLA»: Mostafa Abdellaoue jubler for scoring da Strømsgodset sendte Lillestrøm på hodet ut av cupen onsdag.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Møter fersk cupfinalist

Skal det bli noen mulighet for gull, må Brann først slå nedrykkstruede Strømsgodset hjemme på Brann stadion søndag.

Drammenserne er høyt oppe etter å ha slått Lillestrøm i cupens semifinale tidligere denne uken, men reiser til Bergen uten sin langtidsskadde spiss Marcus Pedersen, som spilte for Brann høsten 2014.

– Godset er i form og må ha poeng. Det blir en tøff kamp, sier Lars Arne Nilsen.

For Brann er nevnte Fredrik Haugen tilbake, og førstekeeper Samuel Sahin-Radlinger er igjen aktuell for kamp etter kneskade og operasjon.

PS: Norsk regnesentral regnet nylig ut at sjansen for Rosenborg-gull nå er hele 95,5 prosent. Statistikken deres gir Brann bare 3,3 prosent sjanse til å bli seriemestre, ifølge Adresseavisen.

PS: Norsk regnesentral regnet nylig ut at sjansen for Rosenborg-gull nå er hele 95,5 prosent. Statistikken deres gir Brann bare 3,3 prosent sjanse til å bli seriemestre, ifølge Adresseavisen.

Laster innhold, vennligst vent..