NRK Meny
Normal

Brann-treneren bekymret over få valgmuligheter

Syv spillere risikerer karantene, samtidig som Brann mangler alternativer på kant- og backplass. – Vi tåler ikke så mye, vedgår Lars Arne Nilsen.

Lars Arne Nilsen og Amin Nouri

VENTER TRØBBEL: Brann-trener Lars Arne Nilsen, her med Amin Nouri, regner med hodebry utover høsten.

Foto: Johansen, Carina / NTB scanpix

Sesongen 2015 har så langt vært en skuffelse for utålmodige bergensere, som hadde forventet parademarsj og direkte opprykk etter fjorårets fiaskosesong. Men med seier over Follo borte tirsdag kveld, mener Brann-trener Lars Arne Nilsen at laget absolutt er med i opprykkskampen.

Demidov

HAR FIRE GULE: Vadim Demidov er en av syv Brann-spillere som risikerer karantene.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

– Løpet er ikke kjørt

– Vi ligger seks poeng bak direkte opprykk, samtidig som vi har en hengekamp. Får vi poeng mot Follo, så er vi med. Løpet er på ingen måte kjørt. Mye vil bli avgjort nå i slutten av juli og august, sier Nilsen til NRK.

Men den ferske Brann-treneren kan lett få betydelig med hodebry de kommende ukene.

Hele syv spillere pådrar seg karantene ved neste gule kort:

  • Erik Huseklepp
  • Vadim Demidov
  • Kristoffer Barmen
  • Bismar Acosta
  • Azar Karadas
  • Kristoffer Larsen
  • Fredrik Haugen

Hanstveit alene på venstrebacken

Mens Nilsen har flust av spisser, keepere og midtstoppere å velge i, er det langt færre valgmuligheter langs sidene. Etter Erdin Demirs exit til Belgia, er veteranen Erlend Hanstveit eneste alternativ på venstrebacken frem til Viljar Vevatne (20) slutter seg til troppen etter nyttår.

Erlend Hanstveit

ENESTE VALG: Veteran Erlend Hanstveit har vunnet cupen, serien og rykket ned. I høst blir det trolig igjen mye spilletid på 34-åringen.

Foto: Astrid M. Nordhaug/Digitalsport / Digitalsport

Treneren fra Sotra pekte tidlig på at årets Brann-tropp er ubalansert og vedgår at situasjonen ikke er blitt noe særlig bedre etter at overgangsvinduet åpnet.

– Vi er ikke noe bedre forspent enn vi var i vår. Vi har fått inn et anker (Sivert Heltne Nilsen, journ.anm.), samtidig som vi har mistet en venstreback. Men overgangsvinduet er fortsatt åpent, så ting kan skje.

– Hva ser dere etter?

– Vi må ha flere valg på kant og back. Der er vi litt for lite folk og med mange karantener som sannsynligvis står for tur.

Deler trenerens bekymring

Brann-kaptein Erlend Hanstveit har hittil spilt kun 115 minutter i årets sesong og kommer sannsynligvis godt ut av situasjonen i høst. Likevel uttrykker han samme bekymring som treneren.

– I en idéell verden har du dobbel dekning på alle plasser, slik at konkurransen er sikret og skadesituasjonen er trygg. Det er det vi vil ha, sier Hanstveit.

Siste video

Programleder: Mariann Reikerås