Brann-supporter alvorlig skadet etter å ha blitt påkjørt av T-banen i Oslo

En mann havnet i sporet og ble påkjørt av T-banen. – Det er veldig trist at dette skjer med en av våre supportere, sier daglig leder i SK Brann.

Rett før klokka halv sju fikk politiet melding om at det har blitt kasta bluss på Nationaltheateret t-bane.

SE POLITIET OM ULYKKEN: Innsatsleder Svein Arild Jørundland i Oslo politidistrikt sier at noen Brann-supportere tente bluss da de var på vei mot Nationaltheatret T-banestasjon i Oslo sentrum.

Sporveien meldte like før klokken 19 at det var stans i T-banetrafikken i begge retninger, og at en uønsket hendelse på Nationaltheatret var årsaken.

Ifølge politiet i Oslo er en Brann-supporter påkjørt av T-banen og er kritisk skadet.

Politiet betegner det som en ulykke og presiserer at det ikke har vært supporterbråk i forkant av hendelsen.

Brann-supporteren er en 20 år gammel mann, opplyser politiet natt til søndag.

Laster Twitter-innhold

Brann-supportere tente bluss og røykla området

– I forbindelse med fotballkampen mellom Brann og Vålerenga, har supporterne hatt vorspiel ved noen utesteder rundt Nationaltheatret stasjon. Da Brann-supporterne skulle forflytte seg fra vorspielet til Intility Arena (fotballstadionet, journ.anm.), gikk de mot Nationaltheatret stasjon, sier innsatsleder Svein Arild Jørundland i Oslo politidistrikt til NRK.

– Ved nedgangen til stasjonen, begynte noen av supporterne å tenne bluss. Dette gjorde at området utenfor stasjonen, samt stasjonsområdet, ble fylt av røyk. Brannalarmen ble utløst, men de fortsatte likevel å gå ned på perrongen, og en person havnet i sporet.

helse ulykke t-banen

PÅKJØRT: I forkant av kveldens fotballkamp mellom Vålerenga og Brann, har Brann-supportere tent bluss ved stasjonen, og én av Brann-supporterne er blitt påkjørt av T-banen.

Foto: Tiril Mettesdatter Solvang

Måtte gi livreddende behandling

André Tiller, innsatsleder for helse, sier til NRK at den påkjørte mannen først fikk behandling på stedet, før han ble sendt til Ullevål sykehus.

– Vi iverksatte livreddende tiltak på perrongen, før han ble raskt transportert videre til Ullevål sykehus, sier Tiller.

Han vil ikke si noe mer nøyaktig om hvilke skader supporteren har fått.

– Men skaden er alvorlig nok til at vi følte at vi måtte jobbe raskt og effektivt for både å behandle ham på stedet, og for å videreføre ham til Ullevål.

Helsepersonell bekrefter at det var en brannsupporter som er påkjørt av t-banen på Nationaltheatret i Oslo.

KRITISK SKADET: – Vi iverksatte livreddende tiltak på perrongen, før mannen raskt ble kjørt til Ullevål sykehus, sier André Tiller, innsatsleder for helse.

Politiet: – Supporterne har skapt en alvorlig hendelse

Politiet opplyser at det kun var Brann-supportere til stede på T-baneområdet. Det er foreløpig ikke klart hvor mange som var involvert i å kaste bluss.

– Det går en supportermengde på 60–70 personer. Inne i den mengden blir det tent bluss. Hvem som gjør hva, har ikke politiet oversikt over ennå, sier Jørundland.

– Vi synes dette er unødvendig og dumt av supporterne. De røyklegger et kollektivknutepunkt og ødelegger for seg selv. I dette tilfellet har det også skapt en alvorlig hendelse.

Brann-supportere på Nationaltheatret før en supporter ble påkjørt av t-banen

Brann-supportere på Nationaltheatret før t-baneulykken

Foreløpig er ingen personer pågrepet. Politiet har snakket med vitner og sikret spor på stedet, inkludert innhenting av videomateriale fra kameraer inne på stasjonsområdet.

– Vi har kontroll på situasjonen. De andre supporterne er ledsaget opp til stadion, sier Jørundland.

Sporveien melder ved 20.15-tiden at T-banetrafikken er i gang igjen forbi Nationaltheatret.

Styreleder Roger Lillebøe Hansen i Branns supporterklubb Brann Bataljonen Bergen sier til NRK at han foreløpig ikke har noen kommentar til hendelsen i Oslo.

ulykke nationaltheatret

RYKKET UT: Nødetatene rykket ut til Nationaltheatret T-banestasjon før klokken 19.

Foto: Tiril Mettesdatter Solvang

Branntreneren: – Veldig trist

– Det er jo veldig trist, men vi vet ikke så mye mer enn at det er en ulykke, sier Brann-trener Lars Arne Nilsen til TV Norge.

Daglig leder i Sportsklubben Brann, Vibeke Johannesen, forteller til NRK at klubben nå samarbeider tett med de aktuelle etatene.

Vibeke Johannesen

I KONTAKT MED FAMILIEN: Daglig leder i Sportsklubben Brann, Vibeke Johannesen, forteller at klubben har vært i kontakt med familien til mannen.

Foto: Ingrid Aarekol / NRK

– Det er veldig trist at dette skjer med en av våre supportere. Klubben har vært i kontakt med familien til mannen, sier Johannesen til NRK.

– Det viktigste i kveld er at helsepersonell får gjøre jobben sin.