Brann straffet for idiotfakter

Skuffede Brann-fans kastet flaggstenger etter Molde-spillerne. Slikt straffer seg, og nå er nok en bot på vei.

Kastet gjenstander inn på banen

SKANDALE: Molde-spillerne fortviler etter at Brann-fansen har kastet flaggstenger mot keeper Jan Kjell Larsen.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Sportsklubben Brann må punge ut med 20.000 kroner til NFF for supporternes idiotfakter i eliteseriekampen mot Molde forleden. Brann ledet 3-1, men klarte å tape 3-4. Det ble for mye for enkelte, som kastet flaggstenger av plast mot Molde-keeper Jan Kjell Larsen.

I utgangspunktet kanskje ikke så veldig alvorlig, spesielt flaggstengene både var myke og heller ikke traff keeperen. Men Brann-fansen begynner å få litt av et rulleblad. Ikke minst huskes episoden mot Everton i UEFA-cupen i vinter, hvor en person presterte å kaste en biljardkule inn på banen. Det endte med 77.000 kroner i bot fra UEFA.

LES MER: - Her er biljardkulen

- Nulltoleranse

Terje Reistad i Brann Stadion AS

FORTVILET: Terje Reistad i Brann lover at synderne skal straffes.

Foto: John Gunnar Skien / NRK

Brann har akseptert boten, og betaler uten å mukke. Klubben er mektig oppgitt over at visse fans aldri lærer, og ikke innser at oppførselen deres skader klubben.

- Folk er kjent med at vi etter Everton-kampen innførte nulltoleranse på denne typen opptreden. De som har kastet noe inn på banen har igjen påført oss en lei sak og et økonomisk tap. Den slags er lite forenelig med det å kalle seg Brann-supporter, sier daglig leder i Brann Stadion AS, Terje Reistad, til klubbens hjemmeside.

LES MER: Kastet flaggstenger mot Molde-keeper

Gransker videobilder

En av synderne er allerede identifisert, og klubben gransker nå videobilder for å finne ut hvem de andre flaggstang-kasterne er. Reistad understreker at Brann skal til bunns i saken, koste hva det koste vil.

Og gjerningspersonene skal få svi.

- Utestengelse kan være en naturlig reaksjon. Neppe på livstid, men likevel så pass at det svir, sier Reistad.