Brann redd for å knekke Øvretveit

– Da jeg skjønte jeg skulle innpå mot Rosenborg, tenkte jeg bare: «Dette blir gøy!» sier Øystein Øvretveit. Men Brann nøler med å gi 17-åringen full tillit - ennå.

Video Øvretveit om Brann-debuten

ENESTE FRISKE KEEPER: For noen uker siden var Øystein Øvretveit tredjekeeper. I går spilte han mot RBK.

Øystein Øvretveit

UHELDIG: Brann-keeperen ble rundet av Rade Prica på RBKs 3-1-scoring.

Foto: Alley, Ned / Scanpix

De rødkledde fra Bergen er havnet i en solid keeperklemme etter at Branns udiskutable førstekeeper, Piotr Leciejewski, måtte melde pass allerede etter 39 minutters spill i seriepremieren mot Rosenborg.

Piotr: – Har fortsatt smerter

– Noen falt ned på ryggen og skulderen min, og etter det hadde jeg så store smerter at det var umulig å spille videre, sier 27-åringen til NRK.no dagen derpå.

Polakken var til MR-undersøkelse mandag ettermiddag og vil foreløpig ikke spå hva som vil skje.

– Det føles bedre enn i går, men det gjør fortsatt vondt. Jeg håper det beste, men jeg aner ikke hva som vil skje, sier Leciejewski.

Situasjonen viser likevel at Brann er i en ytterst sårbar situasjon.. Fra før er andrekeeper Jørgen Mohus skadet. Dermed står klubben igjen med kun 17 år gamle Øystein Øvretveit, som kom inn for Leciejewski og fikk sin debut for Brann på Lerkendal mot Rosenborg.

Piotr Leciejewski

SKADET: Brann-keeper Piotr Leciejewski måtte ut etter 39 minutter i seriepremieren mot Rosenborg.

Foto: Alley, Ned / Scanpix

Roser keeperdebutanten

Det endte med to baklengs, hvorav den siste var av en art som keepere helst klarer seg uten.

Jørgen Mohus

SKADET: Branns andrekeeper, Jørgen Mohus, er også ute med skade.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

– Der viser jeg hele Norge hvor sein jeg er. Det føltes litt kjipt å bli rundet på den måten, men det hører med til jobben. Når du er bakerste mann, viser det ekstra mye når du gjør feil, sier Øvretveit dagen derpå.

Brann-trener Rune Skarsfjord skrøt likevel den unge sisteskansen opp i skyene etter debuten.

– Han gjorde det praktfullt. Spesielt likte jeg at han er så tøff mentalt og angriper situasjonen. Det gjør at vi har om mulig enda mer tro på ham. Øystein er en spiller vi satser på og har veldig sans for. Derfor er vi veldig opptatt av å takle situasjonen rett overfor ham, sier Skarsfjord.

– Viktig å ikke drive spilleravvikling

Brann-trener Rune Skarsfjord

ROSER DEBUTANTEN: Brann-trener Rune Skarsfjord

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

For selv om Øvretveit veldig gjerne vil debutere på hjemmebane i neste serierunde, legger ikke Skarsfjord skjul på at Brann nå er i tenkeboksen på grunn av keepersituasjonen.

– Vi har et ansvar overfor Øystein, som bare er 17 år. Vi driver med spillerutvikling, og det er viktig å passe på at vi ikke driver med spilleravvikling.

– Hva legger du i det?

– Det kan hende at det er for tidlig å hive Øystein inn i en førstekeeper-rolle. Han har vært syk i tre-fire måneder og og har også hatt problemer med en lysje. Det er veldig viktig at vi er rettferdig med ham oppi dette her, sier Skarsfjord.

Håkon Opdal og Rune Skarsfjord

COMEBACK?: Brann har vært i kontakt med Håkon Opdal om et comeback i Brann.

Foto: Hommedal, Marit / SCANPIX

I dialog med Håkon Opdal

Brann har allerede vært i kontakt med tidligere Brann- og landslagskeeper Håkon Opdal. Oddingen takket nei til å gjøre comeback i Brann-drakten, men da var det snakk om å være reservekeeper bak Leciejewski.

Skarsfjord vil ikke svare på om klubben nå på nytt vil ta kontakt med Opdal.

– Opdal er en god keeper, det er det ingen tvil om. Men vi tar denne prosessen internt. Vi har jobbet med dette siden Jørgen ble sakdet. Situasjonen ble bare enda mer prekær i går, sier Skarsfjord.