NRK Meny
Normal

Brann møter fransk skandalelag

Se hvem som venter hvis Brann klarer å slå latviske Ventspils.

Kristjan Örn Sigurdsson

MØTER STORHET: Kristjan Örn Sigurdsson og de øvrige Brann-spillerne kan få en gammel storhet som motstander i Champions League.

Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

Tredje kvalifiseringsrunde i Champions League ble trukket av UEFA i Sveits fredag. Juventus, Arsenal og Liverpool forsvant opp av skålen lenge før Brann/Ventspils, men det ble likevel motstand av et visst kaliber.

Dersom Brann går videre etter tirsdagens kamp, venter franske Olympic Marseille i neste runde.

Liverpool Steven Gerrard i kamp mot Marseille-spillere

VARIABLE: Marseille vant på Anfield, men gikk på en kjempesmell på hjemmebane. Her med Liverpools Stephen Gerrard.

Foto: ANDREW YATES / AFP

Laget regnes for å være et av de mest populære i Frankrike, og samler stadig vekk over 60.000 tilskuere i imponerende Stade Velodrome.

De hvite og lyseblå vant Champions League i 1993, men gikk på en smell uten like året etter.

Økonomisk snusk og kampfiksing-skandale sendte klubben ut i et sportslig uføre. Klubbstyret prøvde å bestikke tre spillere på Valenciennes til å ta lett på kampen mot Marseille, slik at sistnevnte skulle vinne, ta hjem ligagullet og få delta i Champions League.

Marseille ble degradert til fransk andredivisjon, men gjorde comeback i toppen i 1996.

Laget sjokkerte hele fotball-Europa da de slo Liverpool 1-0 på Anfield i 2007 i gruppespillet i Champions League. Rødtrøyene tok en grusom hevn i returkampen, vant 4-0 i Frankrike og sendte Marseille ut av Champions League.

Branns oppgave virker dermed alt annet enn håpløs, ikke minst tatt i betraktning Marseilles pinlige sorti i den hjemlige cupen i år. Femtedivisjonsklubben (!) Carquefou vant 1-0 hjemme mot storklubben i cupens sekstendelsfinale. Dette regnes som tidenes sensasjon i fransk fotball.

- Marseille er spennende. Men vi har en jobb å gjøre. Det er ingen vits i å snakke om Marseille før vi har spilt kampen mot Ventspils, sier Brann-trener Mons Ivar Mjelde til Brann.no.

Marseille endte på tredjeplass i den franske ligaen i sesongen 2007/2008.

Brann leder 1-0 over latviske Ventspils etter første kamp i andre kvalifiseringsrunde i Champions League. Klubbene møtes til returoppgjøri Latvia kommende tirsdag.

Kaptein Eirik Bakke er mellomfornøyd med trekningen.

- Vi må komme opp på et høyere nivå enn i de siste kampene, hvis vi skal ha en sjanse mot Marseille. Den jobben starter mot HamKam i morgen, sier Brann-kaptein Eirik Bakke til Brann.no.

Siste video

Lars Vaular, Nordvegen, Marius Neset, Terje Isungset og Eivør underholdt tusenvis på Torgallmenningen.
Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen møtte NRKJ-leder Richard Aune.
Programleder: Mariann Reikerås