NRK Meny
Normal

– Nå jakter vi både europacup og medalje, og er med for fullt

Branns håp om medalje lever.

Eliteserien fotball: Brann - Lillestrøm.

TAKKET FANSEN: Nesten 10.000 tilskuere fikk med seg kampen Brann dominerte mot Lillestrøm søndag kveld.

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

– Dette var ekstremt viktig for å kunne jakte både europacup og sølv og bronse. Nå er vi i posisjon til å få med oss noe denne sesongen, sier Brann-trener Lars Arne Nilsen til NRK.

Både serietoer Molde og serietreer Sarpsborg tapte sine kamper i den 28.-runden. Med Branns 2-0-seier betyr det at laget fra Bergen har ett poeng opp til Strømsgodset og Sarpsborg som etter helgens runde deler tredjeplassen.

– Nå er vi garantert å havne blant de fem beste, og kan sikte oppover, sier Nilsen, som vet at formsterke Strømsgodset står på motsatt banehalvdel i neste runde.

– Det blir en knalltøff kamp. De har vunnet syv på rad, men vi er en gjeng som lukter medalje, og da er det ikke godt å si hvordan det går. Jeg håper vi er med helt til slutt, sier Brann-treneren.

Laster innhold, vennligst vent..

Vega har fri rolle

Eliteserien fotball 2017: Viking - Brann.

STARTET BALLET: Deyver Vega har funnet formen, og ga Brann en drømmestart hjemme mot Lillestrøm.

Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Deyver Vega ga Lars Arne Nilsens mannskap ledelsen etter åtte minutter mot Lillestrøm. En svak klarering fra LSK-stopper Frode Kippe ble plukket opp Fredrik Haugen som svingte ballen inn foran mål. Der hadde Vega sneket seg inn mellom LSKs back og stopper og helt umarkert satte han ballen bak målvakt Arnold Origi.

– Vega er god. Vi lar han få litt mer frihet enn vi normalt gir kantspillere. Han er farlig og kreativ, og flink til å komme inn i banen, sier Lars Arne Nilsen.

Sjeldent Grønner-mål

Lillestrøm slet med å skape det helt store før pause og sett bort fra en mulighet signert Erik Brenden var det ikke mye å glede seg over for Arne Erlandsen.

Oppgaven ble enda vanskeligere for de gule da innbytter Jonas Grønner la på til 2–0 etter 83 minutter. Et nytt innlegg fra Haugen fant Sivert Heltne Nilsen. Hans heading endte hos Jonas Grønner og midtstopperen satte inn 2–0 med venstrefoten.

– Det er definitivt medaljekamp for oss nå, men det eneste vi kan gjøre er å vinne våre kamper. Det er jo kaos rundt oss på tabellen. Uansett er det gøy å ha kommet til november, og ha noe å spille for, sier Grønner til NRK.

I sine neste kamper møter Brann Strømsgodset på bortebane, før Tromsø kommer til Bergen i siste serierunde 26. november.

Tapet gjorde at Lillestrøm falt til 12.-plass med 34 poeng.

Laster innhold, vennligst vent..