NRK Meny
Normal

Brann kjøper Rosenborg-stopper

Simen Wangberg forlater Lerkendal for å få spilletid.

Simen Wangberg og Morten Fevang

BYTTER TIL RØDT: Simen Wangberg (21), her i kamp med Odds Morten Fevang, blir Brann-spiller.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Den 21 år gamle trønderen har signert en kontrakt som gjør ham til Brann-spiller ut 2014-sesongen. Midtstopperen, som også kan spille som back, var aktuell for utlån til andre klubber, men valgte å slå til da sjansen for en permanent overgang til Bergen og Brann dukket opp. Årsaken til at han ønsket seg bort fra Lerkendal, var mangel på spilletid.

– Sikker på det er et riktig valg

– I Brann får jeg muligheten til å konkurrere om en plass på et bra lag, og det er en fin mulighet for meg. Jeg har hørt mye bra om dagens Brann-lag og treneren, og jeg er sikker på at dette er et riktig valg, sier Wangberg til Brann.no.

Wangberg er etablert på det norske U21-landslaget og er seriemester for RBK både fra 2009 og 2010. Ifølge sportsleder Rolf-Magne Walstad i Brann, har klubben lenge fulgt Wangberg og slo til da Lars Grorud forlot laget til fordel for Fredrikstad.

Brann ønsker ikke å kommentere verken lønn eller overgangssum for Wangberg, men Walstad karakteriserer betingelsene som «fornuftige». 21-åringen er spilleklar for Brann allerede til helgens kvartfinale i cupen mot Strømsgodset.

Hoftun ønsker lykke til

Rosenborg uttrykker forståelse for at Wangberg ønsket å søke nye utfordringer.

Simen har vært inn og ut av laget de siste sesongene, og vi skjønner at han synes det var interessant da Brann kom på banen. Vi har per dags dato 3-4 spillere som er aktuelle på midtstopperplass, og valgte derfor å selge Simen til Brann. Jeg vil å takke han for innsatsen i Rosenborg og ønsker ham lykke til videre, sier sportslig leder i Rosenborg BK, Erik Hoftun, til RBK.no.

Fredrik Haugen blir i Brann

Mandag ble det også klart at det meget omdiskuterte utlånet av midtbanespiller og publikumsyndling Fredrik Haugen. blir værende i Brann. Supportergruppen Softball eier en del av spilleren, og har uttrykt klart ønske om at Haugen skal bli værende i Brann. Nå slår 20-åringen selv fast at han ønsker å bli værende for å kjempe seg inn på laget.

Siste video

Programleder: Jan Børge Leirvik
Lars Vaular, Nordvegen, Marius Neset, Terje Isungset og Eivør underholdt tusenvis på Torgallmenningen.
Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen møtte NRKJ-leder Richard Aune.