NRK Meny
Brann i Bergen
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Brann i Skostredet i Bergen

 • – Brannen starta i el-anlegget

  Politiet veit truleg årsaka til brannen i Skostredet 14. mars i år. Undersøkingane peikar mot det elektriske anlegget, skriv BA. – Vitneopplysingar og politiet sine undersøkingar på staden, tilseier at brannårsaka kan vera svikt i det elektriske anlegget, opplyser Eirik Myge Daae, ved brann- og tjuveriavsnittet ved Bergen sentrum politistasjon til avisa. Huset blei totalskadd.

  Frimerkehuset i brann
  Foto: May Helen Rolfsnes / NRK
 • Har fortsatt ikke sikker brannårsak

  Elleve uker etter brannen i Skostredet i Bergen sentrum, er politiet fortsatt ikke sikre på hva som har skjedd. – Vi har per i dag ikke noen sikker konklusjon på brannårsaken, på grunn av de omfattende skadene på branntomten, sier etterforskingsleder Eirik Myge Daae. – Vi må oppsummere litt, og se hva vi har. Men saken ligger litt på siden av pulten min, på grunn av Sydnes-brannen, sier Daae.

  Restene av bolig etter brann i Østre Skostredet
  Foto: Adrian Nyhammer Olsen / NRK
 • Sperra av branntomta på nytt

  Sperringane rundt det såkalla Frimerkehuset i Østre Skostredet i Bergen, som brann for tre veker sidan, er i dag sett opp igjen. Årsaka er at det er fare for nedrasing, skriv BA. Tre bebuarar vart huslause då det braut ut brann i det verneverdige huset, og politiet avslutta arbeidet på staden førre veke.

  Frimerkehuset i brann
  Foto: May Helen Rolfsnes / NRK
 • Startet krimtekniske undersøkelser

  Politiet har i dag vært inne i det såkalte Frimerkehuset som ble totalskadet i brannen i Østre Skostredet forrige uke. – De har så smått kommet i gang med krimtekniske undersøkelser, men mesteparten av dagen har gått til å sikre området. De tar bort løse deler i tak og vegger, slik at de ikke faller ned, sier politispesialist Eirik Myge Daae ved tyveri- og brannavsnittet ved Vest politidistrikt. Politiet vet fortsatt ikke hva som er årsaken til at det begynte å brenne.

  Restene av bolig etter brann i Østre Skostredet
  Foto: Adrian Nyhammer Olsen / NRK
 • Krimtekniske undersøkelser utsatt

  Politiet har ikke kommet i gang med de krimtekniske undersøkelsene etter brannen i Østre Skostredet i Bergen natt til tirsdag. – Branntomten er for ustabil, så det må gjøres en del sikringsarbeid før vi går i gang med undersøkelsene, sier politispesialist Eirik Myge Daae ved tyveri- og brannavsnittet ved Vest politidistrikt.

  Frimerkehuset i brann
  Foto: May Helen Rolfsnes / NRK

Siste video

Programleiar: Tale Hauso
Panini-bølgen sprer seg over landet under VM.
Kvinner i klart undertall gatelangs i Bergen. Nå blir det endring.