NRK Meny
Normal

Brann i pengenød uten Bari-penger

- Vi kan få problemer med å gjøre opp for oss, innrømmer Roald Bruun-Hanssen.

Erik Huseklepp

SOLGT, MEN IKKE BETALT: Erik Huseklepp gikk fra Brann til Bari i januar.

Foto: Lapresse / AP

Det italienske bunnlaget har verken betalt første avdrag på overgangssummen eller lønn til Erik Huseklepp. Mens Huseklepp selv foreløpig ikke velger å gjøre noe stort nummer av de manglende pengene, er stemningen ikke like rolig i Brann.

Roald Bruun-Hanssen

BETENKT: Roald Bruun-Hanssen

Foto: NRK

Kan ramme Odd Grenland

- Dette kan bli en utfordring for oss. Foreløpig klarer vi oss greit. Men hvis det lakker og lir før vi får pengene, kan det bli en likviditetsmessig utfordring for oss i forhold til våre forpliktelser, sier daglig leder Roald Bruun-Hanssen til NRK.no.

Brann kjøpte spissen Bentley fra Odd Grenland som erstatter for Huseklepp. Bergensklubben har betalt første del av overgangssummen, men Bruun-Hanssen bekrefter at det kan bli problemer med å innfri resten av beløpet dersom Bari ikke snart klasker pengene i bordet.

Det kan også bli problemer med å gjøre opp for seg i forhold til andre som har økonomiske interesser i Huseklepp.

- Sterkt beklagelig

- Situasjonen er sterkt beklagelig. Vi kan ikke ha et system som gir rom for den type manglende respekt for inngåtte avtaler. Vi forventer at FIFA reagerer og har et system hvor de raskt kan gå inn og sanksjonere. Hvis ikke, kan vi ende opp med et problem for troverdigheten til hele markedet og overgangssystemet, sier Bruun-Hanssen.

Erik Huseklepp har en klausul i sin kontrakt som gjør at han kan forlate Bari dersom klubben rykker ned, noe de ser ut til å ha stø kurs mot i øyeblikket.

Siste video

Programleder: Jan Børge Leirvik
Lars Vaular, Nordvegen, Marius Neset, Terje Isungset og Eivør underholdt tusenvis på Torgallmenningen.
Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen møtte NRKJ-leder Richard Aune.