NRK Meny
Normal

Brann hyller Thomas Pereira

Rødtrøyene stiller til vestlandsderby i Stavanger 21. november.

Thomas Pereira og Tijan Jaiteh

HYLLES: Thomas Pereira blir hyllet etter 13 år i Viking-drakt. Her i kamp mot Branns Tijan Jaiteh på Viking Stadion i 2008.

Foto: Alf Ove Hansen / NRK

Anledningen er at Viking hedrer og sier farvel til sin trofaste sliter gjennom 13 år, Thomas Pereira. 36-åringen fra Sarpsborg kom til klubben i 1997, og har spilt 430 offisielle kamper for Viking.

Til sammenlikning er det kun Geirmund Brendesæther som i de senere år har vært i nærheten av et liknende antall kamper for Brann. Bremnesingen stoppet på 335 offisielle kamper i rødt før han la opp høsten 2003.

Tester prøvespillere

Rune Skarsfjord

LOVER KJENTE FJES: Rune Skarsfjord forsikrer at Brann tar med sine beste spillere til Stavanger, men bekrefter at det kan være aktuelt å la prøvespillere vise seg frem.

Foto: Gorm Kallestad / Scanpix

Kampen på Viking Stadion finner sted lørdag 21. november klokken 16.00. Ifølge Vikings egen hjemmeside holder begge klubber muligheten åpen for å teste ut prøvespillere i oppgjøret.

- Det kan skje, ja. Men du får ikke noen navn av meg, sier assistenttrener i Brann, Rune Skarsfjord, til nrkhordaland.no.

Klubben har hatt islendingen David Birgisson og Einar Bjarni Ómarsson har i det siste trent med Brann, men disse to blir ifølge Skarsfjord ikke med til Stavanger.

- Vi kommer til å stille med våre kjente fjes, så får vi se hvordan vi fordeler spilletiden på spillerne, sier Skarsfjord.

For tidlig for Opdal

Kampen kommer for tidlig for kaptein og førstekeeper Håkon Opdal, men reservekeeper Kenneth Udjus blir trolig med i troppen, i tillegg til Johan Thorbjørnsen. Det blir ventelig også midtstopper Yaw Ihle Amankwah, som denne sesongen har vært på utlån til Alta.

Skarsfjord forteller at testimonial-kampen i Stavanger er et kjærkomment avbrekk fra den fysiske treningen laget vanligvis bedriver etter sesongslutt.

- Guttene er glade i å spille kamper, så vi var veldig fornøyde med å bli spurt om dette, sier treneren.

Gir penger til barnesykehus

Kenneth Udjus

TROLIG KLAR: Ifølge Skarsfjord blir Kenneth Udjus trolig med i troppen mot Viking, i tillegg til Johan Thorbjørnsen.

Foto: Hommedal, Marit / SCANPIX

Testimonial-kamp er en gest som vanligvis gis til spillere for lang og tro tjeneste i klubben. Denne type kamper er ikke veldig vanlig i Norge, men er svært utbredt blant annet i engelsk fotball, hvor blant andre Claus Lundekvam og Ole Gunnar Solskjær har vært gjenstand for slik hyllest. Ut fra vanlig praksis må en spiller ha spilt for samme klubb i minst ti år for å kvalifisere til testimonial-kamp.

- Thomas Pereira har vært en profil i eliteserien i mange år, og det er veldig hyggelig for oss å være med på å hylle ham, sier Skarsfjord.

En del av overskuddet fra kampen mellom Viking og Brann vil gå til barneavdelingen ved Stavanger universitetssykehus.

Brann-laget deltar også på en gallamiddag for Pereira etter kampen, som også er åpen for publikum. Det blir også oppvisningskamp i pausen, hvor tidligere Viking-spillere som Rikhardur Dadason, Allan Gaarde og tidligere Brann-spiller Bjørn Dahl medvirker.

Uavgjort i begge kamper

Viking og Brann har møtt hverandre to ganger i år, og både i Stavanger og Bergen endte kampen 1-1. På Viking Stadion ga Kristjan Örn Sigurdsson Brann ledelsen etter 55 minutter, mens Vikings Børre Stenslid var uheldig og sendte ballen i eget nett til utlikning i Bergen.

Siste video

Programleiar: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik