Brann henter hjem keeper

Seriemestrene bruker for tiden en 44-åring som reservekeeper. Nå har Brann gitt Johan Thorbjørnsen beskjed om å komme hjem.

Johan Thorbjørnsen

KOMMER HJEM: Johan Thorbjørnsen har hatt flere vellykkede innhopp for Håkon Opdal de siste årene. Her mot Molde i 2006.

Foto: Richardsen, Tor / SCANPIX

24-åringen er denne sesongen leid ut til Sandefjord. Bergenseren hadde i utgangspunktet status som tredjekeeper i Brann denne sesongen, og utlånsavtalen kom i stand for å sikre Thorbjørnsen matching på et høyt nivå.

Men allerede nå går oppholdet i hvalfangerbyen mot slutten.

Johan Thorbjørnsen mangler én kamp på å bli seriemester

UTLEID: Johan Thorbjørnsen har denne sesongen spilt for Sandefjord i 1. divisjon, men slitt med lite spilletid.

Foto: Steinar Nedkvitne / NRK

- Vi har gitt Sandefjord beskjed om at vi vil ha ham tilbake. Vi har et punkt i avtalen som sier at vi kan hente ham tilbake hvis vi får trøbbel med våre keepere, sier sportssjef Roald Bruun-Hanssen til klubbens egen hjemmeside.

Thorbjørnsen kan ikke returnere til Brann før overgangsvinduet åpner 1. august. Rødtrøyene vil også ta hensyn til Sandefjords behov for å få på plass en erstatter.

Både Håkon Opdal og Kenneth Udjus har slitt med skader i vårsesongen, og keepertrener Dan Riisnes (44) har den siste tiden vært reservekeeper for Brann. Sist mannen var i Brann-troppen som aktiv spiller var i 1989...

Sist Johan Thorbjørnsen spilte kamp for Brann var i gullfesten mot Viking på Brann Stadion høsten 2007. Han var på forhånd blitt lovet spilletid av trener Mons Ivar Mjelde for å sikre seg gullmedaljen, og kom inn for Håkon Opdal like før slutt.

LES MER: Innhopp sikret Thorbjørnsen gull