NRK Meny
Normal

Etterlyser fjorårets innsatsvilje

Etter tre tap på fire kamper ber Bataljonen om at Brann-spillerne viser samme innsats som i fjor.

Brann mot Strømsgodset

Branns Birkir Mar Sævarsson (t.v.) i duell med Ola Kamara fra Strømsgodset.

Foto: Marit Hommedal / Scanpix

På søndag gikk Brann på sitt tredje tap for sesongen da de måtte se seg slått av Strømsgodset på sin egen hjemmebane. Sesongstarten har dermed blitt en skuffelse, særlig sammenlignet med fjoråret da rødtrøyene vant mot blant andre Rosenborg og Lillestrøm i løpet av de første rundene.

Etterlyser kriging

– I fjor var vi kjent for strålende innsats. Vi kriget i hver kamp og gikk hardt inn i hver duell. Det er vi ikke i år, vi er for slappe, sier Roger Lillebøe-Hansen som er leder for Brann-supporterne i Bataljonen.

Lillebøe–Hansen tror forklaringen ligger i en kombinasjon av spillere som har forlatt klubben, mange nye spillere og en rekke skader i begynnelsen av sesongen.

– Vi savner spesielt en midtbanespiller som Carl Erik Torp. Dessuten er det mange nye spillere som kanskje har litt høye skuldere.

Roger Lillebøe-Hansen

Roger Lillebøe-Hansen, leder i Bataljonen.

Foto: NRK

Lang skadeliste

Torp måtte legge opp etter at han fikk hjertestans under Branns bortekamp mot Sogndal i fjor høst. I de første kampene har Brann spilt med fire nykommere i startelleveren.

På skadelisten står blant andre den nye kapteinen Magnus Jonsson og fjorårets kanskje beste Brann-spiller Rudolph Austin som fikk hjernerystelse i en hodeduell i kampen mot Molde. I tillegg er Tomasz Sokolowski og Lars Grorud ute med skade og Brann måtte klare seg uten keeper Piotr Leciejewski i kampen mot Sandes Ulf.

Skarsfjord helt enig

Video Skarsfjord ble årets trener

TAR KRITIKK: Rune Skarsfjord er enig i at Brann har mye å jobbe med fremover.

Foto: Nyhetsspiller

Brann-trener Rune Skarsfjord er enig i kritikken fra Bataljon-lederen, og er klar til å snu trenden.

–Vi har hatt en trang start, og har mye å jobbe med. Men vi feier ikke problemene under teppet, og er ærlige med oss selv på at vi har en jobb å gjøre, sier han.

Samtidig tror han laget ser mer fremover enn det supporterne gjør.

–Det er tøffe krav i Bergen, og det skal vdet være. Men kanskje har fjoråret skrudd forventningene litt høyt. Vi har kanskje et litt lengre perspektiv enn det folk rundt oss har, sier Skarsfjord.

– Tapte på grunn av manglende innsats

Til tross for mye uflaks og motgang mener supporterlederen at det først og fremst er innstillingen det står på.

– Dette handler om mentaliteten. I går spilte Strømsgodset mye tøffere enn oss. De var hvassere i duellene og gikk i krigen. Det gjorde ikke vi og derfor tapte vi.

Nå vil supporterne ta opp de svake prestasjonene med klubbledelsen.

– Det er det sportslige apparatet som må svare på hvorfor resultatene har vært dårlige så langt. Vi går til klubben med bekymringene våre. Vi har en god og åpen dialog, sier Lillebøe-Hansen.

– Må finne sulten

Skarsfjord har fremdeles troen på at Brann skal finne tilbake til godformen.

– Vi må finne tilbake til sulten og faenskapen, og jeg har troen på at vi klarer det. På lørdag er vi klare, og skal gå rett i strupen på motstanderen, sier Skarsfjord.

Siste video

Programleder: Mariann Reikerås