NRK Meny
Normal

Brækhus venter med ny kamp til neste år

Cecilia Brækhus ble stoppet av skade og måtte utsette kampen som var planlagt til kommende lørdag. Nå har hun bestemt seg for å vente med neste kamp til
neste år.

Cecilia Brækhus

UTSETTER: Cecila Brækhus venter til neste år med å bokse neste kamp.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

– Jeg har snakket med K 2 som er promotorselskapet mitt, og vi er sammen blitt enige om at det beste for meg er å vente med å gå i ringen igjen til neste år. Planen nå går ut på at jeg skal i ringen igjen tidlig neste år, forteller Brækhus til NTB.

Da det ble klart at hun ikke kunne bokse på Vladimir Klitsjkos VM-stevne mot briten Tyson Fury kommende lørdag, snakket hun om å finne et stevne enten 12. eller 19, desember. Da var det aktuelle stevner hun kunne komme med på både i London og
Helsingfors, men nå er de planene droppet.

Den norske verdensmesteren med 27 strake seirer og like mange kamper er verdensmester i weltervekt i World Boxing Association (WBA), World Boxing Council (WBC), World Boxing Organization (WBO) og International Boxing Federation (IBF). I tillegg har hun en VM-tittel i International Boxing Organization Female (IBO).

Trenger hvile

Brækhus var i ringen forrige gang 29. november i fjor i København. Da slo hun tyske Jennifer Retzke, men samtidig pådro hun seg tre bruddskader i den ene foten. Det førte til operasjon og en lang periode på krykker.

I sommer kunne hun ta opp treningen igjen etter å ha byttet promotorselskap, tatt over styringen av karrieren sin på egen hånd og skaffet seg ny trener.

– Det har vært et år med mange forandringer. Mye har skjedd på mange områder, og når jeg først skal i ringen igjen, ønsker jeg å være på topp. Det gjelder å være skikkelig skjerpet før neste kamp. Derfor har vi funnet ut at det kan være gunstig for meg å hvile ut litt nå.

Kort ferie

Boksedronningen har trent sammen med Klitsjko i Østerrike helt fram til sist fredag. Da avsluttet hun og tok en tur til Norge for en kort ferie.

– Nå er planen å hvile litt. Jeg skal til Tyskland for å se Klitsjkos VM-kamp neste helg, men så blir det ytterligere en liten pause før treningen starter, forteller Cecilia Brækhus.