NRK Meny
Normal

Bortførtes bror: – Tøft for familien

Familien på Sotra holdes løpende orientert om situasjonen rundt bortførte Kjartan Sekkingstad. 56-åringens bror legger ikke skjul på at uvissheten tærer hardt på de pårørende.

Philippines Foreigners Kidnapped

UVISSHET: Kjartan Sekkingstad og de tre øvrige gislene skal nå være fraktet til et fjellområde. Det er ikke fremsatt noe krav fra gisseltakerne.

Foto: Manuel Cayon/Reuters / AP/Reuters

– Situasjonen er tøff for familien, men vi tar situasjonen med fatning, sier Odd Kåre Sekkingstad til NRK.

Han er bror til 56 år gamle Kjartan Sekkingstad, opprinnelig fra Fjell kommune på Sotra i Hordaland, som tirsdag ble meldt bortført av ukjente gjerningsmenn fra ferieøyen Samal på Filippinene.

LES SISTE NYHETSMELDINGER I SAKEN:

Har hatt lite kontakt med familien

Lokalt politi har opplyst til NRK at ingenting tyder på at Sekkingstad var målet for gisseltakerne, som også tok med seg to kanadiere og en en filippinsk kvinne.

Sotra-mannen utvandret til Filippinene for mange år siden og har de siste årene kun hatt sporadisk kontakt med familien hjemme i Norge. Men nyheten om bortføringen har gått kraftig inn på Sekkingstads pårørende, som nå holdes løpende orientert av Utenriksdepartementet (UD) om siste nytt i bortføringssaken.

– Familien har vært i kontakt med UD også i dag, men så langt har vi ikke fått vite noe nytt, sier 56-åringens bror.

Trolig tilfeldig offer

UD har nytt møte om saken onsdag formiddag, og familien håper på mer informasjon etter det. NRK har vært i kontakt med UD onsdag. Departementet ønsker ikke å kommentere saken.

Kjartan Sekkingstad skal ha fungert som en leder på Oceanview Resort på øya Samal. Han ble ifølge politiet innblandet i hendelsen fordi han hørte bråk, og gikk for å se hva som skjedde. Da skal han ha blitt konfrontert av gisseltakerne, og blitt bortført han også.

En kanadisk avis skriver at Sekkingstad og en av canadierene prøvde å hjelpe de to andre bortførte, da de også ble bortført. Filippinsk politi har tidligere bekreftet det samme, og at to kanadiske turister også er blant de bortførte, i tillegg til en filippinsk kvinne.

Fraktet til fjellområde

De siste meldingene fra Filippinene går ut på at Sekkingstad og de tre andre bortførte er tatt med til et avsidesliggende fjellområde . Elitesoldater og militærhelikoptre er satt i beredskap for en mulig redningsaksjon, dersom gisseltakerne og gislene blir lokalisert.

Etterforskningsledelsen venter nå på at gisseltakerne skal fremsette sine krav.