Borteseier i Kristiansand

- Det var godt endelig å få en seier på bortebane, sier Brann-trener Mons Ivar Mjelde, etter 0-1-seieren over Start i går.

Branns Charlie Miller
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

Brann tok sin første seier for sesongen da de slo Start 1-0 på bortebane i Kristiansand. Robbie Winters laget vinnermålet.

Det ble en jevn, men ikke spesielt velspilt kamp. Etter Branns mål i det 60. minuttet hadde Start flere målsjanser.

Seieren ga selvtillit.

Mons Ivar Mjelde

Start har slitt i med å score mål hittil i år, og det ble ikke bedre av at stort sett alt som kan krype å gå av angripere var skadet eller syk før dagens kamp. Og når heller ikke den utradisjonelle løsningen med venstreback og fjorårets toppscorer, Marius Johnsen, som omskolert spiss setter sjansene, kan det bli tungt å gjenta fjorårets suksess i Kristiansand.

Brann minst dårlig

En dårlig bane må ta noe av skylden for at vi ikke fikk se noen festforestilling i kveld, men ingen av lagene imponerte heller veldig. Men Brann hadde et bunnsolid midtstopperpar, en trygg Håkon Opdal, et flott innlegg fra Erlend Hanstveit og en presis heading fra Robbie Winters.

Det holdt til 1-0 seier i en vanskelig bortekamp.

Brann på vei mot toppen

Brann har slitt med å holde på ledelser og tidligere i år har de gitt fra seg seieren både mot Fredrikstad og Lillestrøm. I dag stod de imidlertid imot Starts sluttspurt, og med et skadefritt lag kan det bli skummelt å møte Brann utover i sesongen.

For Start ser det mørkt ut for øyeblikket og savnet av en toppspiss er prekært.