NRK Meny
Normal

Bonamassa er klar for Bergen

En av verdens største gitarister kommer til Bergenfest.

Joe Bonamassa
Foto: Christie Goodwin

Han regnes som en av verdens ledende gitarister. Til våren holder Joe Bonamassa sin aller første konsert i Bergen.

Han er første artist som er offentliggjort i programmet til Bergenfest. Bonamassa kommer til Bergen sammen med bandet sitt fredag 29.april.

Arvtager etter Hendrix

Som fireåring fikk Joe Bonamassa smaken på blues etter å ha hørt Stevie Ray Vaughan i farens musikkforretning. Allerede i en alder av syv spilte han Eric Clapton og Jimi Hendrix sanger note for note.

– Året etter varmet han opp for BB King. Fra 10-års alderen gjorde han sine egne konserter og vi husker fremdeles den gangen da vi ble tilbudt dette vidunderet av en artist til vår festival da han knapt hadde fylt 12 år, sier Frank Nes i Bergen Live til NRK.

– Vi gleder oss veldig til å få Bonamassa hit, og tar sikte på å få i gang en like feiende fin fest som vi har gjort de siste årene, sier Nes.

Joe Bonamassa

BESØKER BERGEN: Bonamassa spiller på Bergenfest 29. april, 2011.

Foto: Marty Moffatt

Black Rock Community

I disse dager er Joe Bonamassa aktuell som medlem av den nye supergruppen Black Rock Community sammen med Glenn Hughes (Deep Purple, Black Sabbath), Derek Sherinian (Dream Theater, Billy Idol, Alice Cooper) og Jason Bonham (Foreigner).

Albumet "Black Country" gikk rett inn på 1. plass på BBC sin ”UK Top 40 Rock Albums” foran blant annet Linkin Park og Iron Maiden.

Siste video

Bilder med tillatelse fra TV2
Hovedfeltet på vei opp Laksebakken under sykkel-VM søndag 24. september
Se innspurten fra U23 rittet - bilder med tillatelse fra TV2