NRK Meny
Normal

Bon Jovi til Bergen og Oslo i mai

Gjør deg klar til å gaule med på «Livin' On A Prayer» og «You Give Love A Bad Name». Norgesvennene Bon Jovi spiller på Koengen og på Valle Hovin i mai.

Richie Sambora og Jon Bon Jovi

TIL BERGEN FOR FØRSTE GANG: Richie Sambora og Jon Bon Jovi er klare for nok et norgesbesøk.

Foto: Mel Evans / AP

New Jerseys store sønn og hans band har holdt deg gående siden 1984 og kan vise til en hitrekke og et platesalg som gjør dem til et av klodens største radiovennlige rockeband. Neste års turne, som har fått navnet «Because We Can», starter i USA i februar og flyttes til Europa på forsommeren.

– Slipper nytt album til våren

Tirsdag 21. mai står Jon Bon Jovi, Richie Sambora, Tico Torres, David Rashbaum og Hugh McDonald på scenen på Valle Hovin i Oslo. Dagen etter besøker de Bergen og Bergenhus festning Koengen for aller første gang.

VINN: Send inn din favorittlåt til Pyro og vinn billetter til konsertene!

– Turnéen kommer til å gi publikum smakebiter av Bon Jovis nye album «What About Now», som har utgivelse våren 2013, forteller Frank Nes i Bergen Live.

Bon Jovi spilte første gang i Norge i 1984, da som support for Kiss i Drammenshallen.

Truet med lang pause fra rocken

Gruppen fikk sitt definitive gjennombrudd med albumet «Slippery When Wet» fra 1986, som inkluderte de store hitlåtene «Livin' On A Prayer», «Wanted Dead Or Alive», «You Give Love A Bad Name» og «Never Say Goodbye».

Sent i 2010 annonserte Jon Bon Jovi at han var utslitt og ville ta en lang pause fra rocken. Han kom tydeligvis raskt på andre tanker. Så sent som 15. juni i fjor spilte Bon Jovi på Ullevaal Stadion i Oslo, og de kommende konsertene vil bli den tredje og fjerde bandet gjør i Norge på fem år.

Billettsalget til de to konsertene starter tirsdag 6. november.

Nykter gitarist

Gitarist Richie Sambora, som stod over deler av forrige turné, rapporteres nå å være nykter og i fin form. I et intervju med Classic Rock i september fortalte gitaristen at stemningen i bandet fortsatt er svært god, nærmere 30 år etter starten.

– Alle kommer fortsatt strålende overens. Jeg er overveldet over hvor lenge vi har holdt det gående, fortalte Sambora.

På turnéen ble han erstattet av Philip Xenidis, men var tilbake til den første konserten i Europa i Zagreb - og spilte på Ullevaal.

Rykter om Roger Waters til Bergen

Konserten med det amerikanske rockebandet er den første som er sluppet av neste sommers storkonserter i Bergen. Fra før går det rykter om at Roger Waters skal ta sitt «The Wall»-show til byen.

Det er også kjent at Kaizers Orchestra skal avslutte sin kommende turné på Bergenhus festning. Konserten skal finne sted på Plenen, som har en kapasitet på ca. 6500 publikummere.

Siste video

Programleiar: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik