Bombegruppen fant ikke eksplosiver på asylmottaket i Arna

Politiet vet fortsatt ikke hva som er årsaken til eksplosjonen på et asylmottak i Ytre Arna i Bergen. To personer er pågrepet, og vil bli avhørt i løpet av dagen.

Asylmottak Arna, eksplosjon

FANT IKKE EKSPLOSIVER: Politiets bombegruppe har i natt undersøkt mottaket i Bergen.

Foto: Espen Hobbesland / NRK

Politiets bombegruppe har i natt undersøkt asylmottaket etter en eksplosjon i bygget i går ettermiddag. Det ble ikke funnet eksplosiver.

– Vi har hatt to personer fra bombegruppen i Oslo sammen med kriminalteknikere fra vårt distrikt der i natt, og undersøkelsene deres tyder på at det ikke har vært noen eksplosiver i bygningen, sier operasjonsleder Arve Samsonsen ved Vest politidistrikt

Politiet fikk melding om eksplosjonen på asylmottaket i Gudrun Kolderupsvei i Ytre Arna klokken 17.34 tirsdag ettermiddag.

To menn blir avhørt

To menn ble i går pågrepet og siktet etter eksplosjonen.

– De sitter fortsatt i varetekt hos oss, og vil bli avhørt i løpet av dagen. De har en tilknytning til det som har skjedd i form av at de har tilknytning til leiligheten der det eksploderte, sier Samsonsen.

Vinduer blåst ut, Arna asylmottak

BLÅST UT: Vinduer i første etasje ble ødelagt av eksplosjonen.

Foto: Espen Hobbesland / NRK

Store materielle skader

Eksplosjonen skjedde ved en komfyr på asylmottaket. Ingen personer ble skadet, men eksplosjonen blåste ut flere vinduer og forårsaket store materielle skader.

Bombegruppen fra Oslo valgte selv å rykke ut etter å ha sett bilder fra stedet. De fikk mistanke om at det kunne være farlig materiale eller stoff på komfyren.

– Vi fortsetter å undersøke hendelsen i dag. Mottaket er fortsatt avsperret, og beboerne oppholder seg andre steder, sier Samsonsen.

Mange evakuerte

Rundt 40 personer ble evakuert etter eksplosjonen. Politiet vil i formiddag gjøre en ny vurdering på når de vil åpne mottaket for beboerne igjen.

– Dette er et hybelhus der 43 stykker holder til for tiden. Mange oppholder seg nå hos venner og familie, andre har fått sengeplass i andre bygg vi disponerer, sier fungerende mottaksleder Tonni Helland-Hansen.

Hun forteller at evakueringen gikk rolig for seg.

– Det som skjedde opplevdes nok som skremmende, men alle forholdt seg rolig. Vi var samlet for å snakke om det etterpå, sier Helland-Hansen.

Beboerne og mottaksledelsen venter nå på tilbakemelding om når de kan flytte tilbake til boligen.