NRK Meny
Normal

Formannsbolig ødelagt i kraftig brann i natt

Brannvesenet fikk melding om at det brant i et stort bygg i Ytre Arna i natt. Da de kom frem var et svært bolighus fullstendig overtent.

Trehus totalskadd i Ytre Arna

TOTALSKADD: Her er alt som er igjen av den gamle formannsboligen ved fabrikkene i Ytre Arna. Brannvesenet klarte å hindre spredning til et verksted som ligger vegg i vegg.

Foto: Bergen brannvesen

Brannen i Ivar Aasgaards veg ble meldt like før klokken 02.30 i natt. Da brannvesen og politi kom frem, viste det seg raskt at det var en omfattende brann.

– Patruljen vår var på stedet klokken 02.32. Da var huset fullstendig overtent, sier operasjonsleder Preben Wallestad i politiet til NRK.

Ytre Arna består av mye trehusbebyggelse. Det skulle vise seg at det var den gamle formannsboligen, tidligere tilhørende fabrikkene i bygden, som sto i flammer.

– Vi fikk raskt opplyst av naboer at huset var ubebodd, og skulle ha vært det i flere år, sier Wallestad.

Spredningsfare

Det var en stund fare for spredning i området. Ytre Arna består av mange trehus, og politi og brannvesen forberedte seg på mulig evakuering.

– Huset ligger vegg i vegg med et verksted. Klokken 02.58 varslet brannvesenets brigadeleder at det ikke var fare for spredning til nabohuset.

Brannvesenet fikk satt opp såkalte vannvegger, og fikk dermed hindret spredning til nabobygg.

– Det var vindstille, noe som var veldig gunstig for oss. Varmen og flammene gikk rett oppover, og dermed var det lite fare for spredning. Vi fikk raskt satt flere vannstråler på bygget fra ulike retninger, noe som gjorde at vi fikk god kontroll, sier brigadeleder Frode Bruknapp i brannvesenet.

Naboer i området ble forhåndsvarslet om en mulig evakuering, men det viste seg ikke å være nødvendig.

– Det gjaldt hus som ligger over boligen som brant. Men det var aldri for behov for å evakuere, sier Wallestad.

Totalskadd

Søndag morgen beskrives det gamle trehuset som totalskadd. I morgentimene i dag pågikk det fremdeles etterslukking.

– Brannvesenet driver nå og søker gjennom bygget. De holder på med det akkurat nå, sier Wallestad.

– Huset er helt ødelagt. Nå står bare et skall igjen, sier brigadeleder Bruknapp.