Bob Dylan til Norge i sommer

Tilbake til Bergen ti år og tre dager etter solfesten for 12.500 i Nygårdsparken.

Bob Dylan

NORGESVENN: Bob Dylan gjør to konserter i Norge til sommeren.

Foto: Gareth fuller / Ap

Bård Ose

BORTREIST - IGJEN: Bård Ose gleder seg på byens vegne likevel.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

Onsdag 29. juni står den amerikanske legenden på scenen på Bergenhus Festning Koengen, med selveste Suzanne Vega som support.

- Her bør folk kjenne sin besøkelsestid. Det er slett ikke sikkert at vi får anledning til å oppleve Bob Dylan i Bergen flere ganger, sier Frank Nes i Bergen Live.

LES BÅRD OSES KOMMENTAR:
Jo, visst kan han synge!

Uendelig turné

Konserten er del av 69-åringens «Never Ending World Tour». Dagen etter spiller han i Oslo Spektrum, som han også besøkte i 2009.

- Han forandrer seg, slutter aldri å forundre og overraske, selv om han i senere år har blitt mer og mer tro mot sine røtter og representerer en levende hyllest til amerikansk musikkhistorie, sier Nes.

- Helt uberegnelig

Dylan har i alle år hatt rykte på seg for å være en meget uforutsigbar live-artist. Det bekrefter NRKs musikkekspert Bård Ose, som har sett Dylan tre ganger, blant annet i Sverige i 1987.

- Da hadde han Tom Petty & The Heartbreakers som backingband, og jeg snakket med Petty, Benmont Tench og Stan Lynch på hotellet. De sa han var fullstendig uberegnelig, de visste aldri hva han kom til å spille. Han kunne finne på å bare begynne på en låt de aldri hadde øvd på, eller bare å snu seg til bandet, si en tittel de ikke hadde hørt før, og «denne går i A», forteller Ose.

- Rihanna viktigere

- Hvor stort er det at Dylan kommer til Bergen i 2011?

- Rihanna-konserten er nok viktigere for byen, men dette er stort for det voksne publikummet. Det er tross alt snakk om en av rockens aller største. Konserten i 2001 var langt viktigere, den var en av de store døråpnerne for Bergen, mener Ose.

- Skal du selv på konserten?

- Nei, jeg er dessverre bortreist da. Det blir andre gangen Dylan er i Bergen og jeg er vekke, sier Ose.

NETT-TV: PILS - Da Bob Dylan giftet seg

Suzanne Vega varmer opp

Oppvarmingsartist blir ingen ringere enn Suzanne Vega, kjent for hits som «Tom's Diner» og «Luka». 51-åringen gjorde comeback i 2007 med det kritikerroste albumet «Beauty And Crime». Ifølge Frank Nes vil ytterligere ett band bli offentliggjort senere.

Bob Dylan-kvelden blir sommerens hittil tredje Bergen Calling-festivaldag. Fra før er det kjent at Rihanna og Avenged Sevenfold topper artistlisten de to andre dagene.

Koengen har kapasitet på 23.000 tilskuere. Bergen Live varsler at et begrenset antall Golden Circle-billetter vil bli lagt ut for salg.