NRK Meny
Normal

Blondie kommer til Bergenfest

Debbie Harry & co spiller på Bergenhus festning samme dag som Robert Plant og Television.

Deborah Harry

FEIRER 40: Debbie Harry og resten av Blondie legger ut på jubileumsturné.

Foto: Charles Sykes / Ap

Det amerikanske bandet fyller i år 40 år og feirer med stor verdensturné. Konserten i Bergen blir deres eneste stopp i Norge i denne omgang.

Tre originale igjen

Frontfigur i Blondie, Deborah Harry
Foto: Nick Ut, NICK UT

New wave-veteranenen har solgt over 40 millioner plater på verdensbasis og ble innlemmet i The Rock & Roll Hall Of Fame i 2006 - i det som utviklet seg til en småpinlig seremoni, på grunn av åpenbar isfront mellom Harry og noen av bandets originale medlemmer.

Kun den 68 år gamle vokalisten selv, gitarist Chris Stein (64) og trommis Clem Burke (58) er igjen fra den opprinnelige gjengen.

Slipper nytt album i vår

Gruppen er kjent for hits som «Heart Of Glass», «Atomic», «Call Me» og «One Way Or Another», og et helt nytt album, «Ghosts Of Download», er ventet i løpet av våren.

Frank Nes i Bergen Live forteller til NRK at Blondie spiller på Bergenhus festning torsdag 12. juni, noe som betyr at de vil dele scene med blant andre Robert Plant til Bergenfest og Television.

Fra før er i tillegg artister som John Mayer, Franz Ferdinand, ZZ Top og Billy Bragg klare fore festivalen.

Blondie på Rock & Roll Hall Of Fame

HEDRET: De gjenværende originale medlemmene i Blondie (Clem Burke, Debbie Harry og Chris Stein) under Rock & Roll Hall Of Fame-seremonien i 2006.

Foto: BRENDAN MCDERMID / REUTERS

Siste video

Programleder: Mariann Reikerås