Blir stopper på heltid

Vikargjerningen som spiss er over. Fra nå av skal Azar Karadas kjøres inn som stopper.

Azar Karadas
Foto: Hommedal, Marit / SCANPIX

Eidaren har alltid vært allsidig, men ønsker å fokusere på stopperrollen i årene framover. Torsdag får nyinnkjøpte Njogu Demba-Nyren sjansen på topp sammen med Thorstein Helstad,  ens Karadas er henvist til benken.

- Jeg var forberedt på dette, og nå er jeg stopper på heltid, sier Karadas som har slitt med sykdom de siste årene.

- Jeg trenger tid

- Jeg har lyst til å bli ren forsvarer og bygge videre på mine defensive ferdigheter. Men jeg trenger tid, og kan ikke komme og kreve stopperplass med en gang. Jeg har spilt i mange ligaer og har snappet opp mye underveis, sier den tidligere Portsmouth-proffen til NTB.

Han har vært Liverpool-fan siden John Barnes og co. herjet på balløya. En av de mest klassiske tippekampene fra NRK gjorde valget lett for Karadas. Liverpool slo Leeds 5-4 (1990/91-sesongen). Dermed vil det smake godt å komme inn som innbytter og score mål mot de blå fra Merseyside torsdag.

- Det hadde vært veldig moro å slå Everton på Goodison, gliser Karadas.

Inn når Demba er tom

- Og det er bare Geir Hasund av Brann-spillere som har scoret mot engelsk motstand?

- Det må vi gjøre noe med, ler den omskolerte spilleren som kan bli kastet innpå dersom Brann trenger et mål eller to i UEFA-cupmøtet torsdag.

Spørsmålet er også hvor lenge Demba-Nyren holder i angrepet.

- Ikke uoverkommelige

- Skal vi klare å snu dette, må vi score først. Ikke nødvendigvis tidlig, men først. Vi er inne i en læringsprosess, men snart må læretiden være over. Spesielt viktig er det at vi begynner å vinne hjemmekampene og stoler 100 prosent på vårt eget spill uansett motstander, sier eidaren.

Everton jager fjerdeplass i ligaen og er i ferd med å etablere seg som en av Englands topp-seks-klubber.

- De gjør sin beste sesong på mange, mange år. De er ikke uoverkommelige, men vi må ha en maks dag, sier Karadas.